Do 2025. godine

35 tisuća maraka za plan gospodarenja otpadom Neuma

Općina je prvotno poništila Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja
Gospodarstvo / Ekologija | 11. 09. 2020. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Neum za 35 i pol tisuća maraka dobit će 'Plan gospodarenja otpadom za općinu Neum'.

Plan gospodarenja, koji bi trebao biti za razdoblje od 2021. do 2025. godine, izradit će tvrtke Zagrebinspekt d.o.o. Mostar.

Općina je prvotno poništila Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, kojom je ugovor o izvršenju predmetnih usluga ''dodijeljen najuspješnijem dobavljaču Institut za građevinarstvo 'IG' d.o.o. Banja Luka, za ukupno ponuđenu cijenu u iznosu od 23.400 KM''.

Nakon toga te nakon provedenog bodovanja, prihvaćena je Preporuka Povjerenstva za javne nabave Općine Neum o odabiru mostarske  tvrtke kao ponuditelja.

Podsjećamo, neumska Općina započela je sa uvođenjem sustavnog odvojenog prikupljanja i odvoza određenih otpadnih tokova na reciklažu te jačanje svijesti i promociju djelovanja na sprječavanju nastanka otpada.

Aktivnosti se obavljaju u sklopu projekta 'Integrirano upravljanje otpadom i sprječavanje nastanka morskog otpada na zapadnom Balkanu' provodi se u regionalnoj suradnji u zemljama Jadranske regije, implementira ga GIZ, a financira Vlada Savezne Republike Njemačke.

Vrijednost projekta je tri i pol milijuna eura, a planirano vrijeme trajanja projekta je do 2022. godine..

Kopirati
Drag cursor here to close