Mustang i Zovko

Zanimljiva glazbena suradnja iz Mostara: Zovko kao pjevač na albumu heavy metal banda

Autor jedne od himni Manchester Uniteda i mostarski rokeri surađuju na novom albumu
Kultura / Glazba | 24. 09. 2020. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renomirani mostarski hard 'n' heavy bend Mustang i Mario Zovko, poznati pjevač i glazbenik iz Mostara udružili su snage i kreću u novu, zajedničku avanturu. Suradnja će se uspostaviti tako da će Zovko sudjelovati kao pjevač na novom albumu benda, drugom po redu, koji izlazi uskoro.

Zovko ističe kako je oduvijek volio surađivati s profesionalcima, ljudima s vizijama i idejama, koje uz puno stručnosti, ljubavi i strasti vrijedno rade i napose realiziraju iste.

Ovaj glazbenik cijeli svoj život sluša hard rock i heavy metal, koje smatra posebnim glazbenim dimenzijama. Zovko je svoj vokal školovao i izbrusio na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesorice Paše Gackić.

Osim prirodnog opernog glasa, mnogo puta smo ga čuli da lako manipulira vokalnim izvedbama u različitim žanrovima.

Jedna od želja kojima je oduvijek težio jeste da snimi metal album, te napominje da je heavy metal ništa drugo no klasična glazba modernog doba. Za nekoliko dana možemo očekivati i prvi video suradnje ovih dviju strana.

Video: Full Throttle

Za Mustang je dovoljno reći da ih je bivši pjevač kultnog Iron Maidena, Blaze Bayley, odabrao kao predgrupu za svoja dva koncerta u Bosni i Hercegovini, a surađivali su i s Divljim jagodama, Atomskim skloništem, Općom opasnosti, Osvajačima itd.

Ovo će biti drugi album benda, nakon debitantskog albuma “On with the Fight” (One Records, 2016.), koji je pobrao odlične kritike, kako medija, tako struke i javnosti.

Osim žestokih stvari, bend je inače poznat i po izvrsnim baladama. Pored Zovke, postavu na albumu činit će: Marin Bevanda (gitara), Boris Boras (bas gitara) i Ante Martinović (bubnjevi).

Mario Zovko je, da podsjetimo, autor jedne od himni Manchester Uniteda, institucije koja po službenim podacima iz 2020. ima 1.1 milijardu fanova diljem svijeta. Specijalni je gost tog sportskog giganta s permanentnom ulaznicom na kultni Old Trafford.

Autor je velikog broja drugih projekata na polju umjetnosti. Dobitnik je brojnih međunarodnihi domaćih priznanja, od kojih izdvajamo nominaciju za Osobu godine u Bosni i Hercegovini (2015.). Tri puta bio je proglašavan Osobom dana, također na državnoj razini (2012., 2015., 2019.).

Kopirati
Drag cursor here to close