Natjecanje učenika i studenata glazbe

Odlični rezultati Glazbene škole Ivana pl. Zajca na federalnom natjecanju

Uložen je veliki trud i sati vježbanja da bi se dostojno predstavilo glazbenu školu Ivana pl. Zajca i naš grad na federalnom natjecanju.
Kultura / Glazba | 19. 04. 2018. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici glazbene škole Ivana pl. Zajca, s Federalnog natjecanja u Mostar su se vratili s vrijednim nagradama.

Završeno je 21. Otvoreno federalno natjecanje učenika i studenata glazbe koje se ove godine organiziralo u Travniku od 16. do 19 travnja.

Ovogodišnje natjecanje je za komorne ansamble i orkestre podijeljeno na 9 disciplina, a ukupno je prijavljeno oko 1000 mladih glazbenika iz 34 Osnovne i Srednje glazbene škole i 3 Glazbene akademije iz FBiH, RS-a.

Natjecali su s klasični, gudački puhački i nestandardni ansambli.

Glazbenu školu Ivana pl. Zajca iz Mostara su predstavljali učenici osnovne i srednje škole te gudački klasični i puhački ansambl.

U prvoj kategoriji natjecali su se Tamara Aničić i Antonijo Šarić; gudački ansambl duo - violina u klasi prof. Renate Prizmić Linarić i osvojili prvu nagradu.

Nika Dragojević i Klara Blažević - klasični ansambl duo klavira u klasi mast. Mire Kvartuč osvojili su treću nagradu; kao i Eva Blažević i Marijo Bevanda – klasični ansambl.

Ela Krtalić i Nora Čović - gudački ansambl duo violina u klasi prof. Renate Prizmić Linarić osvojili su prvu nagradu.

Saša Šarić i Eva Blažević - dio violina i klavir  u klasi profesorica Renate Prizmić Linarić i Mire Kvartuč osvojili su prvu nagradu.

U drugoj kategoriji mostarsku glazbenu školu je predstavljao puhački trio – klarineti; Krešo Crnjac, Jakov Zeleničić i Dorijan Emanuel Rotim u klasi prof. Ksenije Rokonić Benđo, te su osvojili treću nagradu.

Hana Miloš i Ina Džidić, klasični duo u klasi Mire Kvartuč, natjecao se u 3. kategoriji i osvojio je sudjelovanje.

Srednju školu su predstavljale učenice Janja Jerkovič i Petra Mikulić, klavirski duo u klasi prof. Marijane Pavlović i osvojile su treću nagradu.

''Uložen je veliki trud i sati vježbanja da bi se dostojno predstavilo glazbenu školu Ivana pl. Zajca i naš grad na federalnom natjecanju. Ponosna sam na vrijedne nagrade i čestitam svim učenicima profesorima i roditeljima. Nadam se da će i u buduće naši učenici donositi vrijedna priznanja našoj  školi'', rekla je ravnateljica škole Dubravka Zelenika Miličević.

Kopirati
Drag cursor here to close