Mostarsko ljeto 2021

Marija Mila Milas i prijatelji oduševili Mostarce

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” sinoć je u Centru za kulturu Mostar upriličen koncert klasične glazbe “Marija Mila Milas i prijatelji”.
Kultura / Glazba | 25. 07. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” sinoć je u Centru za kulturu Mostar upriličen koncert klasične glazbe “Marija Mila Milas i prijatelji”.

Solistkinja na flauti Marija Milas uz pratnju Roka Škobića-gitara i Ante Milića-priredili su večer klasične glazbe s vrlo zanimljivim repertoarom: Bach, Marais, Prebanda i drugi.

Marija Mila Milas je studentica Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, smjer za flautu u klasi  prof. mr. Sakiba Lačevića

Završila je Gimnaziju Mostar i Srednju Muzičku školu I. i II. stupnja u Mostaru u klasi prof. Sabrine Smake, gdje je bila i učenik generacije. Od trećeg razreda Osnovne škole redovno je sudjelovala na mnogim natjecanjima u Bosni i Hercegovini.

Svirala je na obilježavanju mnogih javnih događaja u Mostaru (slikarske izložbe, promocije književnih dijela), a dobitnica je priznanja Kantonalnog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta za ostvarene izuzetne rezultate.
 
“Mnogo mi znači pružena prilika da sudjelujem na tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji “Mostarsko ljeto”. Sretna sam što sam u prilici da sa svojim kolegama s kojima sam pohađala Muzičku školu, priredim koncert u rodnom gradu”, rekla je ova darovita Mostarka.  
 
Dvadesetogodišnji Roko Škobić, pratnja na  gitari, je također završio Osnovnu i Srednju muzičku školu teoretski i instrumentalni smjer (gitara) u Muzičkoj školi I. i II. stupnja u Mostaru. Srednjoškolsko instrumentalno obrazovanje završio u klasi profesora Đanija Šehua.

U svom dosadašnjem školovanju imao je priliku sudjelovati na raznim natjecanjima, ali ovaj koncert, kako je istaknuo, doživio je s posebnim emocijama.
 
Devetnaestogodišnji Ante Milić, pratnja na harmonici, također je završio osnovnu i srednju glazbenu školu instrumentalni smjer harmonika u Muzičkoj školi I. i II. stupnja u Mostaru,  u klasi profesora Aleksandra Stojanovića.
 
“Presretan sam što me Marija pozvala kao gosta na svom koncertu i drago mi je da smo Mostarcima imali priliku uljepšati ovu vrelu noć”, dodao je Milić.
 
“Mostarsko ljeto 2021” se nastavlja u nedjelju u 20 sati, kada će u spomen kući Džemala Bijedića biti upriličena promocija knjige “Priče iz Hercegovine” Senadina Volodera.

Kopirati
Drag cursor here to close