Koncert

Čari Dalmacije uz Hrvatsku glazbu Mostar

Koncert pod nazivom 'Večer Dalmacije u Mostaru' upriličit će se 20. listopada 2019. godine u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače
Kultura / Glazba | 15. 10. 2019. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U godini kada Hrvatska glazba Mostar slavi 130-ti rođendan očekuje Vas još jedan u nizu koncerata.

Koncert pod nazivom 'Večer Dalmacije u Mostaru' upriličit će se 20. listopada 2019. godine u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače s početkom od 19 sati. Glazba će odsvirati djela Tomislava Ivčića, Olivera Dragojevića, Zorice Kondže, Harija Rončevića i drugih.

Foto: PR / Čari Dalmacije uz Hrvatsku glazbu Mostar

Kao solisti nastupaju Gordana Krezo, Hrvoje Sušac, Ivan Sušac, koji su inače članovi Hrvatske glazbe Mostar, a gost večeri je klapa „Concordia“ iz Međugorja. Sve se održava pod palicom maestra Damira Bunoze.

''Drago mi je što ove godine nudimo više koncerata našoj publici. Potrudili smo se ovu godinu zaista obilježiti na lijep način. Organizirali smo Koncert zabavne glazbe u veljači u MepasMallu, zatim središnji koncert za 130 godina HGM u svibnju, gdje su nam kao gosti nastupali prijatelji iz puhačkih orkestara Livna i Trebižata, imali smo nastupe za maškare, Mostar Half-Marathon, svirali smo prvosvibanjsku budnicu, nastupili smo na otvaranju Dana matice hrvatske… Bilo je više proba, više druženja, roštilja, 130-ti rođendan slavio se svako malo. Ali tu nije kraj, odmah nakon ovog koncerta nastavljamo s probama za tradicionalni Božićni koncert, čemu se jako veselimo. Želim Vas sve pozivati i na koncert „Večer Dalmacije u Mostaru“, nedjelja 20. 10. u Kosači od 19 sati. Dođite i budite nam dragi gosti!“ rekao je Darko Šunjić, u ime Hrvatske glazbe Mostar.

Ulaz je slobodan i za ovaj koncert.

Inače, Hrvatska glazba Mostar osnovana je davne 1889. godine pri kulturno-umjetničkom društvu Hrvoje.

Kopirati
Drag cursor here to close