''Ovo je moja zemlja''

AUDIO | Veterani HVO-a objavili pjesmu

U ratu su uvijek, navode, dolazili u pomoć svojim suborcima, a kako vidimo, to rade i u miru.
Kultura / Glazba | 19. 06. 2019. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U produkciji Udruge veterana Antiterorističke postrojbe vojne policije HVO objavljena je pjesma ‘’Ovo je moja zemlja’’ čiju glazbu i tekst potpisuje Franjo Kraljević, a izvode je Josip Aničić i hrvatski glumac Dragan Despot.

‘’Tijekom Domovinskog rata u sastavu Hrvatskog vijeća obrane borila se jedna elitna vojna postrojba koja je išla tamo gdje je bilo najteže, Specijalna antiteroristička postrojba vojne policije HVO’’, priopćili su iz udruge.

U ratu su uvijek, navode, dolazili u pomoć svojim suborcima, a kako vidimo, to rade i u miru.

Posebno za ovogodišnju prigodu proslave Lipanjskih zora, Udruga veterana Antiterorističke postrojbe vojne policije HVO, angažirala je poznatog glazbenika Franju Kraljevića, također dragovoljca Domovinskog rata, da napiše i uglazbi pjesmu posvećenu svim veteranima i dragovoljcima Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske, priopćeno je.

Pjesma će biti premijerno uživo izvedena na Središnjoj svečanosti 27. obljetnice vojno redarstvene operacije ‘’Lipanjske zore’’  koja  će se održati u Mostaru u subotu, 22. lipnja.

Program svečanosti počinje služenjem sv. mise zadušnice za poginule branitelje u mostarskoj Katedrali s početkom u 18 sati.

Nakon sv. mise, uslijedit će mimohod s ratnim stjegovima, polaganje vijenaca pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače te prigodan program s početkom u 19.15 sati, priopćeili su iz udruge.

 Poslušajte:

Kopirati
Drag cursor here to close