Kraj školske godine

Mostar: Održan koncert 'Dan zahvalnosti'

Koncert je organiziran povodom završetka školske 2018./2019. godine.
Kultura / Glazba | 19. 06. 2019. u 23:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama HKD 'Napredak' Mostar održana je prigodna svečanost - koncert nazvan 'Dan zahvalnosti' na kojoj su nastupila djeca polaznici brojnih glazbenih tečajeva tog društva, te gosti 'Napretka'.

Koncert je organiziran povodom završetka školske 2018./2019. godine. Između ostalih nastupili su klapa 'Herceg', učenici Glazbene škole 'Ivan pl. Zajc', Karla Knezović, Eva Martinac, učenici Glazbene škole iz Ljubuškog i brojni drugi.

Iz Glazbene škole Ljubuški predstavili su se Pavla Spajić, Vita Grgić, Lucija Vujica, Klara Rupčić i Lucija Bošnjak na klaviru, te Marija Milas na flauti, sa svojom profesoricom Majom Stojanović i profesorom Josipom Bošnjakom, te ravnateljicom škole Ivanom Šaravanja. Izveli su skladbe sa kojim su osvojili prvu nagradu u svojim kategorijama na međunarodnom natjecanju ''Slobomir international Music Competition''.

Iz glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara, izvrsnim izvedbama skladbi, predstavili su se učenici Ivana Majksner, Kiara Karabec, Nora Čović, Petar Bojović, Filip Aničić, Antonio Šarac i Tamara Aničić. Nakon njihovih solo izvedba posjetitelji su uživali u duetima i na koncu s oduševljenjem pljeskali uz izvedbe cijelog ansambla violina i violončela.  Učenike je pripremila i vodila prof. Renata Prizmić Linarić, koja je s ponosom govorila koliko i koje nagrade su osvojili učenici na brojnim međunarodnim i međudržavnim natjecanjima, uz korepetitoricu prof. Nelicu Čuljak.

U programu su također nastupile pjevačica Karla Knezović, Eva Martinac na klaviru također učenica Glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara , te napretkovi polaznici tečaja gitare i klavira. Program kao i druženje nakon programa, posebno su uveličali mladići Klape Herceg iz Čitluka, koju vodi don Dragan Filipović.

Na koncu programa fra Andrija Nikić svim sudionicima dodijelio je zahvalnice i poželio učenicima još mnogo uspješnih školskih godina, uz zahvalu profesorima, odgajateljima i roditeljima na trudu koji ulažu u dobrobit djece i zajednice.

Organizatori nisu krili oduševljenje brojnošću publike, ali i kvalitetom pripremljenog programa.

Kopirati
Drag cursor here to close