Disciplinska tužba

Podnesena disciplinska tužba protiv tužiteljice Dalide Burzić  

Tužba je podnesena zbog disciplinskih prekršaja „ponašanje u sudu ili tužiteljstvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužiteljske funkcije“.
Vijesti / Flash | 12. 12. 2018. u 16:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured disciplinskog tužitelja (UDT) Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je danas disciplinsku tužbu protiv glavne tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo Dalide Burzić.

Tužba je podnesena zbog disciplinskih prekršaja „ponašanje u sudu ili tužiteljstvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužiteljske funkcije“ i „bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet tužiteljstva“.

Navedena tužba je podnesena zbog komunikacije s oštećenim u predmetu spomenutog tužiteljstva, poznatom u javnosti kao predmet „Memić“, kao i javnih istupa vezanih za isti predmet, priopćeno je iz Ureda disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine.

Nakon provedene istrage, u suradnji sa drugim nadležnim institucijama, UDT nije našao da postoji dovoljno dokaza za pokretanje disciplinskog postupka vezano za druge navode o povredi dužnosti glavne tužiteljice u vezi postupanja u istom predmetu.

Zbog tajnosti prikupljenih dokaza, UDT ne može pružiti detaljnije informacije. Također, UDT ne može komentirati postupak koji je u tijeku, te moli medije za razumijevanje u ovom pogledu.

UDT napominje da se niko ne može smatrati disciplinski odgovornim dok se njegova odgovornost ne utvrdi pravosnažnim odlukama disciplinskih komisija.

Kopirati
Drag cursor here to close