Skloni kaznenim djelima

BiH protjeruje migrante  

Grupa migranata bit će udaljena iz BiH zbog narušavanja javnog reda.
Vijesti / Flash | 27. 06. 2018. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Službe za poslove sa strancima i MUP-a Unsko-sanskog kantona pronašli su na području Bihaća i Velike Kladuše 18 ilegalnih migranata sklonih činjenju kaznenih djela i narušavanju javnog reda i mira, koji su stavljeni pod nadzor u imigracijski centar u Istočnom Sarajevu, kako bi bili udaljeni iz BiH.

Migranti, koji su otkriveni jučer, državljani su Palestine, Libije, Alžira i Sirije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona su u proteklom periodu procesuirali ove osobe zbog učestalog kršenja javnog reda i mira i činjenja nekoliko kaznenih djela, čime su ugrožavali sigurnost građana na tom području.

Nakon lociranja ove grupe ilegalnih migranata, inspektori za strance su u prostorijama Terenskog centra Bihać proveli odgovarajuće mjere, a Služba za poslove sa strancima izrekla im je mjere protjerivanja, piše Srna.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu, koordiniranim aktivnostima, zajedno sa pripadnicima MUP-a Unsko-sanskog kantona provoditi aktivnosti s ciljem efikasnijeg rješavanja ovog problema i davanja doprinosa sigurnosti građana, dodaje se u priopćenju.

U ponedjeljak, 25. lipnja, u Bihaću je održan sastanak pripadnika policije Unsko-sanskog kantona i Službe za poslove sa strancima na kojem je dogovoreno provođenje odgovarajućih operativnih aktivnosti na području ovog grada i Velike Kladuše, s ciljem pronalaska migranata koji narušavaju javni red i mir, čine kaznena djela i borave u BiH suprotno pozitivnim zakonskim propisima.

Kopirati
Drag cursor here to close