Ponuđen široj javnosti

Turistički potencijal na jednom mjestu: Predstavljen prvi turistički vodič Rame

Gospodarstvo / Flash | 09. 12. 2013. u 10:38 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U idiličnom zimskom ambijentu uz bogat kulturno zabavni program u subotu 07.12.2013. predstavljen je prvi turistički vodič Rame.

O vodiču su govorili autori; Zoran Stojanović, Miro Pavličević i Ante Beljo. Inicijator i izdavač ovog vodiča, vlasnik etno sela Radovan Remić sve prisutne je pozdravio u ime izdavaštva te uručio prigodne poklone za djecu, sudionike programa i goste.

Strukturni autor vodiča prof. Zoran Stojanović naglasio je da je prvi put Ramski turistički potencijal sakupljen u jedan cjeloviti materijal te kao takav ponuđen široj javnosti.

Vodič je obuhvatio prirodne ljepote Rame koje su idealne za planinarenje, zdravstveni turizam te odmor za dušu i tijelu u netaknutim dijelovima prirode. U sadržaju vodiča neizostavna su arheološka nalazišta koja datiraju sve od Ilirskih i Rimskih vremena pa sve do suvremene povijesti. Predstavljena je ramska tradicija s mnogim rukotvorinama i svime što stvaraju vrijedne ruke. Posebno mjesto zauzela je priča o Divi Grabovčevoj, njezino rodno i grobno mjesto. Ljubitelji biciklizma i motociklizma naći će informacije za sebe. Ovim vodičom pokazano je da se posjetitelji Rame mogu proširiti svoje spoznaje o ovom području boraveći u izuzetnom prirodnom okruženju, a okrijepu za tijelo pronaći u Etno selu „Remić“ na Menjiku.

U svom predstavljanju prof. Miro Pavličević je naglasio kako je ljepota Rame izražena u geološkoj raznolikosti, te promjenama kroz milimune godina. Planinar i ljubitelj fotografije Ante Beljo istakao je da posebnost vodiču daje 170 fotografija s osnovnom informacijom, no Ramu i okolicu teško je opisati, nju se jednostavno mora doživjeti.

Posebnost ovom događaju dale su svojim pjevanjem ženska vokalna skupina „Arabella“ i etno skupina „Čuvarice“.

Predstavljanju su nazočili brojni gosti i turistički djelatnici. Svoju podršku Etno selu „Remić „ i promociji turizma iskazao je predsjednik turističke zajednice ZHŽ gosp. Grgo Mikulić te novinar Miljenko Karačić koji su dobitnici različitih priznanja u Hrvatskoj i BiH za promociju turizma.

Na kraju predstavljanja poručeni kako je ovo tek prvi turistički materijal o Rami, slijede nova izdanja u drugačijim oblicima.

Nakon službenog dijela predstavljanja druženje je nastavljeno u ugodnom ambijentu Etno sela „Remić“ uz pjesmu Arabella i Čuvarica.

Kopirati
Drag cursor here to close