Prijavite se

Želite li i vi na 'BH CoolTour''

Također je izrađena i web platforma za prikaz turističkih staza koja će biti dostupna svima a što će također biti prezentirano.
Lifestyle / Flash | 27. 05. 2018. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara implementira projekat ''BH COOLTOUR'' kojeg financira veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih država u BiH.

Projekt je namjenjen mladim od 18 do 25 godina iz sljedećih mjesta:

Stolac, Berkovići, Nevesinje,  Konjic, Trnovo,  Kalinovik, Goražde, Foča, Kladanj, Šekovići, N.Travnik, Travnik, Jablanica, Kupres, Čapljina, Ljubuški i Mostar.

U sklopu projekta izvršena je trodnevna obuka sudionika u korištenju modernih tehnologija u prezentaciji prirodnih i kulturnih dobara, a sudionici su sudjelovali i u team building programu koji uključuje rafting, planinarenje i brdski biciklizam. Obuka je održana u selu Lukomir na Bjelašnici a rafting na Neretvi u Konjicu u sljedećim terminima:

1.        Grupa u terminu: 8. 9. i 10. kolovoz 2017
2.        Grupa u terminu: 15. 16. i  17. kolovoz 2017
3.        Grupa u terminu: 26. 27. i  28. kolovoz  2017

Nakon završene obuke sudionici su zajednički odabrali šta je po njihovom mišljenju ''cool'' tura koju treba posjetiti u BiH, a odabrana je tema iz perioda srednjevjekovne Bosne koja se odnosi na kraljevske gradove odnosno sjedišta tadašnjih vladara.

U nastavku projekta, u suradnji sa stručnjacima povijesničarima izrađena je turistička karta koja prikazuje sjedišta vladara i kraljevske gradove te se ona planira prezentovati javnosti.

Također je izrađena i web platforma za prikaz turističkih staza koja će biti dostupna svima a što će također biti prezentirano.

Na završetku projekta rezultati će u formi priče o kraljevskim gradovima BiH biti predstavljeni u školskim časopisima.





Kopirati
Drag cursor here to close