Konferencija u Beču

Virtualni skok sa Starog mosta proglašen najboljim

Nagrada je izuzetan uspjeh za "Sarajevo Graphics Group", jer je "Graphics and Cultural Heritage" najvažnija europska konferencija vezana za upotrebu ICT tehnologija u prezentaciji kulturnog naslijeđa, priopćeno je iz Elektrotehničkog fakulteta Saraje
Kultura / Flash | 16. 11. 2018. u 11:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rad koji opisuje virtualni skok sa Starog mosta u Mostaru, a koji je u ime "Sarajevo Graphics Group" prezentirala Selma Rizvić, proglašen je najboljim radom na konferenciji "Visual Heritage - Graphics and Cultural Heritage", koja je upravo zavšena u Beču. 

Nagrada je izuzetan uspjeh za "Sarajevo Graphics Group", jer je "Graphics and Cultural Heritage" najvažnija europska konferencija vezana za upotrebu ICT tehnologija u prezentaciji kulturnog naslijeđa, priopćeno je iz Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo. 

Naslov rada je "VR Video Storytelling for Intangible Cultural Heritage Preservation", a koautori su Elmedin Selmanović, Selma Rizvić, Carlo Harvey, Dušanka Bošković, Vedad Hulusić, Malek Chahin i Sanda Šljivo. 

U radu se opisuje projekt virtualnog skoka sa Starog mosta u Mostaru koji je u prethodnim tjednima pobudio pažnju medija i javnosti u Bosni i Hercegovini. Prezentira se metodologija interaktivnog digitalnog pripovijedanja u 360 videu kao alatka za predstavljanje neopipljivog kulturnog naslijeđa. 

Rad će biti proširen i objavljen u respektabilnom žurnalu ACM Journal on Computing and Cultural Heritage (JOCCH).


Kopirati
Drag cursor here to close