Samo naprijed

Upoznajte četiri djevojke koje se brinu za kulturu življenja Mostara

Relativno su mladi projekt a već zasada, kako nam govore, njihovo Udruženje broji 50 članova i članica, što je za njih ohrabrujuće.
Kultura / Flash | 24. 05. 2018. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanela Boškailo, Sanela Čopelj, Arnela Dabić i Amela Stovrag osnivačice su Udruženja "SAS" - Kultura življenja, osnovanog sa idejom da kulturu življenja podignu na višu razinu, kakav ovaj grad zaslužuje.

''Grad na obali Neretve koji se nekad izdvajao po čistoći, uređenim parkovima, cvjetnim trgovima, uređenim putevima i cestama, danas je daleko od toga, nažalost'', objašnjavaju djevojke za Bljesak.info razloge zbog koji su se odlučili na osnivanje jednog ovakvog udruženja.

Foto: Privatna arhiva / Detalj s radionice

Relativno su mladi projekt a već zasada, kako nam govore, njihovo Udruženje broji 50 članova i članica, što je za njih ohrabrujuće.

''Raduje nas činjenica da nas ljudi prepoznaju, podržavaju i dolaze na naše radionice. Iza nas je niz uspješnih radionica o pletenju, zlatovezu kao i Ebru radionica-radionica slikanja na vodi'', govore nam o svojim aktivnostima te ističu i kako su idejni tvorci prve likovne izložbe radova Lejle Pašić.

Foto: Privatna arhiva / Detalj s radionice

Vizija ovh djevojaka jeste postati prepoznatljivo ime u sferi svih kulturnih događanja, kao i podrška pri ostvarenju svih intelektualnih i umjetničkih snova i ideja u ovom gradu.

''Želja nam je je potaknuti lojalne, lokalne i relevantne institucije da nas podrže, obzirom da imamo po lokalnu zajednicu važne ideje i projekte, a one su kulturno unaprijediti i educirati te usmjeriti sve članove i članice u iskazivanju svojih talenata i ideja kroz radionice. Planiramo organizaciju seminara, studijske posjete, promoviranje radova i već postignutih djela putem književnih druženja i umjetničko-likovnih izložbi'', govore djevojke o svojim planovima za budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close