Program WomCom

U Mostaru se organiziraju radionice za djevojke

Program ''Žene u interkulturalnosti'' ima za cilj unaprijediti sposobnosti i kapacitete sudionika za aktivno sudjelovanje i razmjenu u interkulturalnom svijetu.
Lifestyle / Flash | 20. 03. 2018. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokracije Mostar organizira radionice za djevojke s područja Mostara na temu ''Žene u interkulturalnosti'', u okviru projekta Women’s Communication for Solidarity/WomCom, sufinanciranog kroz EU program Erasmus+.

Program ''Žene u interkulturalnosti'' ima za cilj unaprijediti sposobnosti i kapacitete sudionika za aktivno sudjelovanje i razmjenu u interkulturalnom svijetu.

Kroz program sudionicie će proći kroz 3 seta radionica.
 
Prvi set radionica su psihodramske radionice ''Ja i moja kultura: interkulturalnost kao ključ za osobni rast i razvoj'' koje se bave fenomenom interkulturalnosti, uz naglasak na način na koji kultura u kojoj živimo oblikuje našu osobnost, osjećaje i ponašanja.
 
Radionice su namijenjene ženama/djevojkama u dobi od 18 do 30 godina koje:
• žele istražiti vlastite vrijednosne sustave i utjecaj culture na iste;
• žele istražiti vlastiti sustav donošenja odluka kroz rad na sebi na kreativan i spontan način;
• su zainteresirane za osobni rast i razvoj, te unošenje promjena u vlastiti život

Psihodramske radionice void Majda Šehić, mag. psihologije i edukatorica psihodramske psihoterapijske škole.

Drugi set radionica posvećen je primjeni teatarskih tehnika u aktivizmu, a vođene su od strane Gorana Popovića, profesora engleskog jezika i profesionalnog plesača.

Posljednji set radionica posvećen je temi ''Povijest murala, od freske do grafita'' tijekom koje će se sudionice baviti povijesti mjetnosti u iskazivanju značajnih poruka i aktivizma, te imati priliku obići murale u Mostaru uz vodstvo Sabine Maslo, profesorice likovnih umjetnosti.

Prva radionica održava se u utorak, 27.3.2018. O mjestu održavanja bit ćete naknadno obavještene.

Program podrazumijeva set od 10 radionica koje će se provoditi u periodu do 29.4.2018.

Zbog ograničenog broja sudionica, potrebno je poslati prijavu sa imenom, prezimenom i dobi, te kontakt podacima na e-mail adresu MajdaŠehić: [email protected].

Prijave su otvorene za djevojke u dobi od 18 do 30 godina do utorka,23.3.2018.

Sudionici će dobiti certifikate za sudjelovanje u radionicama, te će dio njih imati mogućnost za sudjelovanje u ljetnom kampu na Jelsi, otok Hvar, u periodu od 10. - 20.5.2018.

Kopirati
Drag cursor here to close