49 kadeta

U Mostaru promovirana 7. generacija Granične policije

Kadeti su uspješno završili obuku i u srijedu pred povjerenstvom položili završni ispit, čime su ispunili sve uvjete za dodjelu čina ''Policajac''.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2018. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u četvrtak je u čin 'policajac' promovirano 49 kadeta Granične policije BiH. Riječ je o šestoj generaciji koji su u Agenciji pohađali temeljnu policijsku obuku I. razine i stekli čin 'policajac'.

Kadeti su u proteklih sedam mjeseci pohađali obuku u sklopu koje je realizirano 1336 nastavnih i radnih sati, podijeljenih u tri nastavne faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama, stručno-operativna obuka i situacijska nastava, stoji u priopćenju Agencije.

Kadeti su uspješno završili obuku i u srijedu pred povjerenstvom položili završni ispit, čime su ispunili sve uvjete za dodjelu čina ''Policajac''.

Certifikate im je uručio ravnatelj Agencije Branko Vukoja koji je kadetima poželio puno uspjeha. Istaknuo je kako su tijekom obuke pokazali trud i zalaganje o čemu svjedoči prosjek ocjena - 4,1.

''U GP BiH Vas očekuje težak rad zbog različitih sigurnosnih izazova, ali sam uvjeren da ćete na njih moći adekvatno odgovoriti'', kazao je Vukoja koji je tijekom govora riječi zahvale uputio predavačima i mentorima instruktorima Agencije, ali i mentorima GP BiH koji su dali sve od sebe da kadeti usvoje znanja i vještine, neophodne za posao koji ih očekuje, priopćeno je.

Govoreći o njihovom profesionalnom angažmanu u GP BiH, Vukoja je naglasak stavio na zakonitu primjenu policijskih ovlasti, stručnost, daljnje usavršavanje, svijest o težini posla policijskih službenika i spremnost na odricanje, te učinkovitost.

U ime ministra sigurnosti BiH, kadetima je čestitke uputio njegov pomoćnik Mate Miletić.

Odlukom Nastavnoga vijeća Agencije, kadetom generacije je proglašen Adnan Gojak koji je u prigodnom govoru zahvalio svima koji su doprinijeli da ova generacija kadeta poluči ovako dobar uspjeh. U ime kolega, s posebno emotivnim riječima, zahvalio se mentoru Agencije Milivoju Škoriću.

Inače, u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova trenutačno temeljnu policijsku obuku pohađaju 133 kadeta Granične policije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu, stoji u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close