Centar za tehničku kulturu

U Mostaru otvoren ''Safikada Hackathon''

Radionice traju dva dana, gdje će sudionici moći usavršiti svoje vještine za koje su se prijavili uz pomoć stručnih mentora.
Sci-Tech / Flash | 21. 04. 2018. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Emaus centru u Mostaru se od 20. do 22. travnja održava ''Safikada Hackathon'' na kojem ukupno 50 mladih iz Mostara i Banja Luke oživljava legendu o lijepoj Safikadi i njezinoj tragičnoj ljubavi.

Kako je priopćeno iz Centra za tehničku kulturu Mostar, mladi organizirani u četiri različita tima gdje zajedno sa svojim trenerima iz Mostara i Banja Luke rade na web stranici o Safikadi, mobilnoj aplikaciji, izradi elektronskog rješenja, kao i 3D modeliranja za osmišljavanje suvenira za istoimenu legendu.

Radionice traju dva dana, gdje će sudionici moći usavršiti svoje vještine za koje su se prijavili uz pomoć stručnih mentora. Mladi su pokazali izuzetno zanimanje i znanje. Cijeli projekt je financiran od strane američkog veleposlanstva, a organizatori ovog događaja su predstavnici Centra za tehničku kulturu iz Mostara, koji su ovaj put ugostili mlade kolege iz Banja Luke.

Banjalučani će svoje prijatelje također ugostiti u svrhu zaršetka projekta početkom lipnja u gradu na Vrbasu.

Sudionici su ovaj projekt shvatili profesionalno, gdje se uz zajedničko druženje i obostranu razmjenu iskustava očekuje uspješan završetak priče o Safikadi.

Kopirati
Drag cursor here to close