Pripremite se!

U BiH krajem tjedna jače padavine i nagli pad temperature

U subotu je izgledno formiranje novog sniježnog pokrivača u visini od 10 do 30, a na planinama i više od 30 centimetara
Lifestyle / Flash | 07. 12. 2017. u 10:30 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijeg u Sarajevu

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Po kotlinama u središnjim i istočnim područjima zemlje očekuje se dugotrajna magla. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se većinom između šest i 11 stupnjeva Celzija, a u mjestima sa dugotrajnom maglom niža temperatura zraka, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. 

U Sarajevu danas magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko minus jedan stupanj Celzija.

U petak prijepodne naoblačenje u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne. U dijelu prijepodneva po kotlinama u središnjim i istočnim područjima Bosne lokalno magla ili oblačnost. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana kiša u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne i u Krajini. U ostatku zemlje naoblačenje. 

U drugoj polovici dana se očekuju jaki udari juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, u Krajini na jugu od tri do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12, na sjeverozapadu i jugu do 14 stupnjeva.

U subotu nestabilno vrijeme sa padavinama. Sa dolaskom jačih padavina sa sjeverozapada temperature zraka u naglom opadanju i očekuje se jak snijeg ili susnježica.

Na jugu zemlje kiša. Izgledno je formiranje novog snježnog pokrivača u visini od 10 do 30, a na planinama i više od 30 centimetara. Jače padavine se premještaju od zapada, gdje se prvo i očekuje snijeg, prema istoku, gdje se najprije očekuje kiša, koja će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

Prestanak padavina očekuje se u noći na nedjelju. Temperatura zraka većinom između nula i šest, na jugu zemlje od sedam do 11 stupnjeva. Tijekom dana, temperature će postupno i opadat.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni. Prijepodne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, padavine će oslabiti i postupno prestati. U Hercegovini sa kišom i susnježicom u jutarnjim satima. U planinskim dijelovima Hercegovine sa snijegom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus jedan, na jugu od nula do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i dva, na jugu do šest stupnjeva. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close