Mostar

Stari most u ljubičastoj boji

Obilježavanje Ljubičastog dana održano je danas i u SKB Mostar gdje je na poseban način dana podrška oboljelima od epilepsije.
Lifestyle / Flash | 26. 03. 2019. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stari most u utorak navečer osvijetljen je ljubičastom bojom. U svrhu podizanja razine osviještenosti o epilepsiji, Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara, pokazao je spremnost poduprijeti obilježavanje ovoga Dana te je ljubičasto osvjetlio Stari most.

Obilježavanje Ljubičastog dana održano je danas i u SKB Mostar gdje je na poseban način dana podrška oboljelima od epilepsije.

'Ljubičasti dan' ili Dan podrške oboljelima od epliepsije obilježava se 26. ožujka. Sve je krenulo 2008., kada je djevojčica Cassady Megan, oboljela od epilepsije, poželjela da joj cijeli jedan dan bude obojen u ljubičastu boju. Ona je uspjela obojiti cijeli svijet u ljubičasto 26. ožujka. Stotinu država, među kojima je i BiH, obilježavaju Dan podrške oboljelima od epilepsije.

Epilepsija je najčešća kronična neurološka bolest od koje iz godine u godinu obolijeva sve više ljudi, a koja zahtijeva dugotrajnu terapiju i stalno monitoriranje i praćenje pacijenta. Procjenjuje se da u Europskoj uniji ima oko 6 miliona bolesnika od epilepsije.

Kopirati
Drag cursor here to close