U krugu JP Parkova

Smeće radi sigurnosti odloženo južno od Mostara

Smeće odloženo u krugu JP Parkova će biti sklonjeno čim se odblokira depnija Uborak
Gospodarstvo / Flash | 11. 06. 2019. u 15:16 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U krugu poduzeća JP Parkovi odložen je i osiguran otpad s naših kamiona koji je ranije pokupljen, kako ne bi došlo do zapaljenja otpada na kamionima, pa samim tim i oštećenja kamiona našeg poduzeća'', rekao je za Bljesak.info direktor mostarskih Parkova, komentirajući navode da se smeće zbog blokade deponije Uborak odlaže na južnom dijelu grada.



Naime iz Udruge Futura za Bljesak.info su rekli kako imaju anonimne dojave građana da se smeće odlaže u južnom dijelu grada, gdje se zbog blokade deponije Uborak prave nove deponije.

Iz ove udruge su nam istaknuli kako su i oni obišli lokacije koje su građani prijavili, te da se vidi 's ceste'  kako se smeće odlaže u krugu tvrtke JP Parkovi. Također rekli su da se smeće nalazi i u krugu 'Komosa'.

Iz JP Parkova su nam dodali kako je danas i inspekcija izašla na teren, te da im je objašnjeno da se smeće koje je bilo ranije skupljeno tu odlaže zbog prevencije i zaštite od požara na vozilima, te da će biti uklonjeno odmah nakon što se deblokira deponija.

''Smeće je pokriveno ceradama, ovo smo jednostavno morali napraviti iz prevencije. Zadužili smo i ljude da dežuraju s aparatima kako ne bi došlo do zapaljenja otpada zbog vrućine. Iz Uborka su čak jučer popodne obećali da će danas biti riješen problem, ali evo mi još čekamo'', pojasnio je Krtalić.

Podsjetimo, prosvjednici ispred deponije Uborak, kraj Mostara, danas su vratili jedan kamion s otpadom tvrtke Alba i poručili da ne odustaju od daljnje blokade deponije sve dok im se ne ispune navedeni zahtjevi.

FOTO: Bljesak.info / Zahtjevi za nadležne

''Cijelu noć smo proveli ispred ulaza u deponiju. Građani se i dalje okupljaju. Odlučni smo u nastojanju da se ispune naši zahtjevi, do tada ni jedan kamion nećemo propustiti na deponiju'', kazao je ranije za Bljesak.info Nijaz Hodžić, jedan od organizatora prosvjeda. Hožić je napomenuo kako im se do sada nitko od nadležnih nije obratio.

Kopirati
Drag cursor here to close