Hoće li biti gotovo

S prvim turistima i prvi dio mostarske zaobilaznice

Projektna dokumentacija je spremna. Dionica Miljkovići – Varda nešto je zahtjevnija – na njoj su predviđena dva tunela i vijadukt. Iz kredita EBRD-a predviđeno je 14,5 milijuna eura, a po operativnosti sredstava bit će raspisan natječaj.
Gospodarstvo / Flash | 15. 04. 2019. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je južna obilaznica Mostara, čijom gradnjom bi se promet u gradskoj jezgri značajno rasteretio, u planovima od 1978., konkretni radovi krenuli su početkom ove godine. Planirano je da prva dionica, Međine – Miljkovići, dužine 6,7 kilometara, bude završena do početka turističke sezone.

Naručitelj radova vrijednih 5,3 milijuna KM su Ceste Federacije BiH. Izgradnja južne mostarske zaobilaznice dio je Programa modernizacije cesta u Federaciji BiH kojeg, uz ostale, kreditira i Europska banka za obnovu i razvoj. Realizacija njihovog kredita još se čeka, ali iz cesta Federacije BiH imaju rješenje.

Druga dionica, koja se nastavlja na Miljkoviće i duga je 7,2 kilometara trebala bi se spojiti na magistralni put M17. Projektna dokumentacija je spremna. Dionica Miljkovići – Varda nešto je zahtjevnija – na njoj su predviđena dva tunela i vijadukt. Iz kredita EBRD-a predviđeno je 14,5 milijuna eura, a po operativnosti sredstava bit će raspisan natječaj.

Detaljnije pogledajte u prilogu BHRT-a

Video: Prva dionica mostarske zaobilaznice do početka turističke sezone
Kopirati
Drag cursor here to close