Fotograf

Ron Haviv dolazi u Mostar

Njegove fotografije osvojile su brojne svjetske nagrade, čuvaju se u znamenitim muzejima i galerijama, a korištene su i u sudskim procesima Haškog tribunala.
Lifestyle / Flash | 21. 10. 2021. u 12:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba američkog fotografa Rona Haviva "Sloboda", kojoj će nazočiti i sam autor, bit će otvorena 25. listopada u 18 sati, u Media centru OKC-a Abrašević.

Ron Haviv jedan je od najznačajnijih fotografa današnjice. Radio je u preko 100 zemalja svijeta i fotografijom pratio više od 25 ratnih sukoba.

Devedesetih je fotografirao ratove na prostoru bivše Jugoslavije, a kao važno svjedočanstvo o tom vremenu objavio je knjigu "Krv i med".

Njegove fotografije osvojile su brojne svjetske nagrade, čuvaju se u znamenitim muzejima i galerijama, a korištene su i u sudskim procesima Haškog tribunala.

Slike rata u Bosni i Hercegovini, naročito one nastale u logorima, zgrozile su međunarodnu javnost i dovele do njene reakcije kroz uspostavljanje mehanizama poput Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, priopćili su organizatori izložbe.

Odvažni fotografi, snimatelji i novinari, koji su otkrivali i dokumentirali logore, pomogli su da tisuće zatočenika dočeka slobodu i ne završe u nekoj od masovnih grobnica. Izložba "Sloboda" posvećena je ljudima s obje strane objektiva, i zatočenicima i onima koji su im donosili slobodu.

U danima kada se u javni prostor ponovo odašilju ratne poruke ova izložba je bolan podsjetnik na strahote rata i poruka da se takvo nešto ne smije dozvoliti i ponoviti.

Kopirati
Drag cursor here to close