Sretan nam Dan šuma

Pošumljavanje u Mostaru: Tijekom prošle godine zasađeno 9.000 sadnica

Šume su opće dobro te je zbog toga potrebno povećati svijest građana o njihovoj važnosti, a baš to je i svrha Svjetskog dana zaštite šuma koji se obilježava 21. ožujka.
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2018. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom prošle godine na području mostarskog naselja Mazoljice, zasađeno je oko 9.000 sadnica drveća, rekao je za Bljesak.info predsjednik udruženja građana Nova snaga Anel Droce.

Naime, prema Drocinim riječima projekt sadnje drveća većinom je financiralo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, a ove godine intenzivnije se uključio i Grad Mostar i  trebalo bi se zasaditi 4.500 sadnica.

''Ubrzo ćemo imati akciju koju financira Grad Mostar, a gdje će sudjelovati i naše Udruženje, gdje će se pošumljavati iznad naselja Šehovina i Bjelušina, kada bi trebalo bit zasađeno oko 4.500 sadnica. Komunalno poduzeće je iskopalo rupe, a mi ćemo u subotu, 24. ožujka, s članovima Udruženja i učenicima nekoliko škola s područja grada Mostara ćemo zasaditi'', rekao je Droce za Bljesak.info.

Šume su opće dobro te je zbog toga potrebno povećati svijest građana o njihovoj važnosti, a baš to je i svrha Svjetskog dana zaštite šuma koji se obilježava 21. ožujka.

''Šume su naše opće i korisno dobro i svi građani trebaju čuvati šume i ujedno uživati u njima. One su prirodni resurs koji ne treba promatrati samo kroz trupce nego koristiti i ostalo što nam šuma nudi poput raznih vrsta plodova, bilja, životinje. Također, treba razvijati rekreacijski sport, turizam, kako bi što više pobudili svijest kod svih da su šume naše i da ih trebamo njegovati za dobro budućih generacija'', rekla je Šemsa Alimanović za Fenu iz Gospodarske komore Federacije BiH.

Podsjećamo, tijekom 2017. godine djelatnici mostarskih Parkova na više lokacija zasadili su stabla te tako obnovili stare drvorede, a na nekim lokacijama niknuli su potpuno novi drvoredi, čime je, kako nam je prošle godine potvrđeno iz Parkova, zasađeno oko 150 novih stabala.

Kopirati
Drag cursor here to close