Blokada

Policija s prosvjednicima, kontejneri idu na Deponiju

Pretrpani kontejneri se čiste i planira se odvoz na Deponiju koju građani i dalje blokiraju.
Gospodarstvo / Flash | 18. 06. 2019. u 08:50 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici policijskih snaga stigli su jutros ispred J.P. Deponija d.o.o na lokaciji Uborak, koju građani blokiraju već deveti dan.

Komunalna poduzeća su počela prikupljati otpad iz kontejnera u gradu Mostaru, te ga planiraju odvoziti na Deponiju, no građani su i dalje odlučni u blokadi, pa su vlasti jučer najavile i djelovanje policije.

Foto: Bljesak.info / Prosvjedi na deponiji

''Blokada je nezakonita jer nije prijavljena'', rečeno je od nadležnih  tijekom jučerašnjeg sastanka gradskih vlasti i predstavnika građanske inicijative 'Jer me se tiče', koja sudjeluje s građanima u blokadi J.P. Deponije.

Iz policije su za Bljesak.info pojasnili kako će policija djelovati preventivno, na očuvanju javnog reda i mira.

Podsjetimo, građani su jučer odbili inicijativu Grada Mostara prema višim razinama vlasti, prvenstveno Vladi FBiH, da se pronađe druga lokacija za deponiranje krupnog otpada i izgradnju nove regionalne deponije na području Grada Mostara.

Inače, jedan od prosvjednika Fuad Hujdur jučer je našem reporteru rekao kako su prosvjednici spremni ići u zatvor.

''Ostajem ovdje dok ne umrem, ozbiljno, ovdje sam dok ne umrem. Ne može nama policija ništa, mogu nas odvesti, ali mi ćemo se opet vratiti'', rekao je Hujdur, dodajući kako građani neće promijeniti odgovor dok se J.P. Deponija d.o.o. ne zatvori, ponavljajući kako su odobreni svi zahtjevi građana osim jednog, da se deponija zatvori na godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close