Ponovljeno suđenje

Počelo četvrto suđenje za ''Vranicu''

Riječ je o četvrtom, ponovljenom suđenju, nakon što je Vrhovni sud F BiH poništio treću oslobađajuću presudu.
Vijesti / Flash | 13. 02. 2018. u 14:47 Bljesak.info
Kopirati

Oni se optužnicom, koja je izmijenjena u odnosu na prvooptuženog Željka Džidića, koji se u bijegu nalazi od 2011.godine, a koju je pročitala tužiteljica Tužiteljstva HNŽ, Maja Ćišić, terete za ratni zločin počinjen nad civilima i ratnim zarobljenicima iz zgrade „Vranica“ u kojoj je bilo smješteno zapovjedništvo Četvrtog korpusa Armije R BiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječ je osuđenju za ubojstvo  13 pripadnika Armije RBiH čiji su posmrtni ostaci, njih desetorice, pronađeni 2007.godine, dok se za tijelima trojice još traga.

Riječ je o četvrtom, ponovljenom suđenju, nakon što je Vrhovni sud F BiH poništio treću oslobađajuću presudu.

Optuženi Aničić nije želio iznositi obranu, a Škutor je ustvrdio da je, kada je o njemu riječ, došlo do zamjene identiteta, dok je Poznić istakao da će se braniti šutnjom.

Suđenju su nazočili brojni članovi obitelji žrtava iz Vranice, a prvi svjedok koji je saslušan bio je Emir Ćatić. On je iz stana doveden u zgradu Mašinskog fakulteta, gdje je prepoznao zarobljene vojnike Armije R BiH. 

Predstavnica obitelji ubijenih iz ''Vranice'', Azra Penava samo je kratko navela da ima puno povjerenje u novo Sudsko vijeće.

Suđenje se nastavlja u petak, 16. veljače.

Kopirati