Sve je premostivo

Mostar obilježava važne datume novije povijesti

Mostar proslavlja 17, obljetnicu završetka obnove Staroga mosta i 16. obljetnicu upisa Mostara na popis UNESCO
Kultura / Flash | 15. 06. 2021. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar ove godine proslavlja 17. obljetnicu završetka obnove Staroga mosta i 16. obljetnicu upisa Mostara na popis UNESCO-ove kulturne baštine

U godinama nakon otvaranja obnovljenog Starog mosta i upisa Mostara na popis UNESCO-a ove datume smo obilježavali otvaranjem novih rekonstruiranih objekata.

Tako je godinu dana nakon Starog mosta otvoren i obnovljeni Lučki most, godinu iza toga otvoren je Muzej Stari most, ambijentalni muzej smješten uz sami most, u autohtoni prostor kule Tare i Labirinta. Deseta obljetnica završetka obnove mosta i stare gradske jezgre obilježena je otvaranjem  suvremenog interpretacijskog muzeja smještenom u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana.

Zajedno sa mostarskim umjetnicima iz Grada su našli način i prošle godine, u uvjetima pandemije obilježiti ove važne datume novije mostarske povijesti. Glazbenom razglednicom iz Mostara smo poslali poruku prijateljstva i nade ne samo našim prijateljima i UNESCO gradovima  nego i svima koji prošle godine  nisu bili u prilici putovati i posjetiti Mostar i vidjeti njegov Most.

Ove godine, iz Grada Mostara nadaju se velikom broju posjeta Mostaru i pripremamo manifestaciju koja će trajati od 21.6.2021. godine do polovice kolovoza.

Konferencija za novinare održat će se, u četvrtak  17.6.2021. u 11 sati u Gradskoj vijećnici, a na kojoj će biti prezentiran cjelokupan program manifestacije „Sve je premostivo“, priopćeno je iz Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close