Istraga

Novi trag: Pronađeni automobili koji se vežu za ubojstvo Lane Bijedić

Kako neslužbeno saznajemo, jedan automobil je s područja Ljubuškog, dok je drugi s područja Hercegovačko – neretvanske županije.
Vijesti / Flash | 14. 10. 2019. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Policija je pod nadzor stavila najmanje dva automobila jer su operativno zanimljiva”, izjavio je povodom istrage ubojstva Lane Bijedić  za Bljesak.info Josip Aničić, županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Kako neslužbeno saznajemo, jedan automobil je s područja Ljubuškog, dok je drugi s područja Hercegovačko – neretvanske županije, te bi policija uskoro trebala zatražiti nalog za pretres automobila.

Naime, usprkos brojnim medijskim nagađanjima posljednjih dana koji, kako su nam ranije rekli policijski izvori, samo otežavaju situaciju i unose zbunjenost u javnost, prvi su ovo službeno potvrđeni tragovi.

Kako je ranije potvrđeno, sve policijske agencije Federalna uprava policije, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH i HNŽ, kao i ronioci iz Tuzle uključeni su u istragu ubojstva Lane Bijedić.

Naime, prema preliminarnim rezultatima obdukcije, na beživotnom tijelu L.B. pronađeni su tragovi više udaraca, posebno u predjelu glave.

Također, kako je ranije potvrđeno iz Tužiteljstva ŽZH na vratu su pronađeni tragovi nalik onima koji nastaju uslijed gušenja.

Tijelo Lane Bijedić nakon ubojstva je bačeno u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci na skrovitom mjestu, točno ispod vijadukta autoputa. Obdukcija je urađena u gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru.

Podsjećamo, tijelo je u rijeci ugledao ribar, koji je obavijestio policiju, a nastradalu su iz rijeke izvukli pripadnici Gorske službe spašavanje iz Ljubuškog i Čitluka. Za sada nema nikakvih tragova koji bi mogli dovesti do ubojice.

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke pozvalo je sve građane koji imaju bilo kakve informacije ili dokaze o aktu nasilja počinjenom prema Lane Bijedić (19) iz Mostar da iste dostave ovom Tužiteljstvu ili Upravi policije MUP-a ŽZH na telefonski broj: 039/830-808.

Kopirati
Drag cursor here to close