KOga se tiče?

Mostarski prosvjednici traže podršku: Nas će proglasiti krivima!

''Na ovaj način'', kažu iz pokreta, ''štitimo našu djecu i sve građane Mostara na dugoročni period''.
Vijesti / Flash | 12. 06. 2019. u 10:50 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Molimo vas za solidarnost i podršku, jer će odgovorni za kaos sa smećem po gradu najvjerojatnije krivca tražiti u nama, a ne u onima koji su prouzrokovali ovaj građanski bunt'', navodi se u pismu javnosti pokreta Jer nas se tiče koji stoji iza prosvjeda i blokade deponije Uborak, koja traje od ponedjeljka.  

''Na ovaj način'', kažu iz pokreta, ''štitimo našu  djecu i sve građane Mostara na dugoročni period. Znamo da vam nije i neće biti lako, ali zamislite kroz sta prolaze stanovnici bjelopoljske kotline svakodnevno, koji su direktno ugroženi deponijom, uz još jednu napomenu da se ovaj problem odnosi na sve vas, jer kancerogeni, animalni, medicinski i drugi otpad završava u zraku koji udišete, u vodi koju pijete''.

Iz pokreta navode kako ulaze u treći dan ''mirnih i dostojanstvenih protesta''.

Navode kako, ''usprkos ogromnim vrućinama, ostaju nepokolebljivi u borbi za osnovna ljudska prava''.

''Budimo solidarni, pridružite nam se, jer jedino zajedno možemo ustrajati u rješavanju ovog problema'', navode iz pokreta.

Nijaz Hodžić jedan je od organizatora prosvjeda rekao je u utorak navečer za Bljesak.info kako neće odustati.

''Svima smrdi, ljudima je dosadilo da trpe taj teror od ove deponije i ove vlasti i zato smo tu okupljeni. Jučer (ponedjeljak, op.a.) je bio veliki broj ljudi, nismo dozvolili ulazak dvadesetak kamiona sa smećem, ostali smo tu i cijelo poslijepodne, cijelo vrijeme smo bili tu, i bit ćemo do ispunjenja uvjeta'', kaže za Bljesak.info Hodžić.

 
Kopirati
Drag cursor here to close