Najbolja postsezona ikad

Padaju rekordi: Mostar ove sezone posjetilo više od milijun turista

HNŽ je u ovoj sezoni posjetilo milijun i pol turista, od čega ih je više od milijun posjetilo Grad na Neretvi.
Gospodarstvo / Flash | 19. 10. 2017. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bablje ljeto u Mostaru je produžilo ljetnu sezonu i unatoč kalendarskom jesenjem razdoblju mostarski skakači sa Starog mosta skaču gotovo kao u jeku ljetne sezone, a stara gradska jezgra preplavljena je turista iz raznih krajeva svijeta.

Turisti uživaju u babljem ljetu i ljepotama grada na Neretvi, ispijaju kavu na terasama suncem obasjanih ugostiteljskih objekata, fotografiranju uz nadaleko poznati Stari most, ali i pogledu na adrenalinom ispunjen tradicionalni skok s UNESCO-ovog zaštićenog spomenika, što mostarskim skakačima donosi posao i zaradu veću no ikada u ovo godišnje doba.

 "Rijetke su godine da je ovako lijepo vrijeme na kraju desetog mjeseca i da je ovoliko turista u staroj gradskoj jezgri. Tako da je ovo odlična sezona a postsezona mislim jedna od najboljih do sada“, kazao je jedan od skakača na Starom mostu za Anadoliju.

 Da je postsezona iznad očekivanja potvrdio je direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije Andrija Krešić navodeći kako bablje ljeto u gradu na Neretvi, ali i na čitavom području HNŽ, donosi veliko zadovoljstvo turistima, ali i turističkim djelatnicima.

"Ne mogu reći da je najbolja, ali zasigurno jeste jedan od boljih postsezona do sada“, kaže Krešić.

Kako navodi, dovoljno je vidjeti turiste i atmosferu koja vlada u staroj gradskoj jezgri Mostara da se shvati kako je lijepo vrijeme krajem desetog mjeseca za turističku sezonu donijelo blagodati.

No, kako ističe za sada je nezahvalno govoriti o broju turista koji su došli i koji će doći u postsezoni, ali je uvjeren da će slika cjelokupne 2017. godine značajno biti bolja od prethodne.

Broj turista koji posjete Mostar i HNŽ, kako naglašava, teško je znati u stvarnosti, jer je loš sustav prijave i odjave turista koji posjećuju HNŽ, tako da je stvarni boj posjetitelja, tvrdi Krešić uvijek daleko veći od onoga s kojim se raspolaže.

 "Tijekom ove sezone prema našoj procjeni i statističkim podatcima Turističke zajednice HNŽ je posjetilo oko milijun i pol turista od čega je prijavljeno njih oko milijun“, kaže Krešić.

Sam Mostar, kako ističe, posjetilo je oko milijun turista od čega je registrirano njih oko 400 tisuća, a do kraja godine vjeruje da će se podaci značajno uvećati.

  Kada se poboljša sustav prijave i odjave turista, ističe Krešić,  tada će se raspolagati preciznije podacima o stvarnim dolascima gostiju, ali i proračunu koji u HNŽ pune mnogobrojni turisti.

 Unatoč nesigurnim podacima o broju gostiju koji posjete HNŽ, činjenica da od milijun i pol turista koji posjete sve ljepote HNŽ ipak, sam Mostar posjeti oko milijun turista svjedoči da je grad na Neretvi daleko najzanimljiviji turistima u HNŽ, ali bez sumnje i u široj regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close