Blagdansko ozračje

Mostar: Biciklijada Djedova Božićnjaka razveselila najmlađe

Kao i prethodnih godina, biciklisti(ce) u crvenom odijelima najmlađim su građanima Mostara, onima koje su zatekli na ulicama grada Mostara, dijelili slatkiše te pozdravljali sve građane poznatim ho-ho-ho usklikom.
Lifestyle / Flash | 15. 12. 2019. u 14:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u suradnji s Gradom Mostarom organizirao je u nedjelju u Mostaru biciklijadu Djedova Božićnjaka.

Kao i prethodnih godina, biciklisti(ce) u crvenom odijelima najmlađim su građanima Mostara, onima koje su zatekli na ulicama grada Mostara, dijelili slatkiše te pozdravljali sve građane poznatim ho-ho-ho usklikom.

Foto: Bljesak.info / Održana biciklijada Djedova Božićnjaka

Na, već tradicionalnoj, osmoj godinu zaredom biciklijade Djeda Božićnjaka, okupilo se pedesetak sudionika.

Po riječima predsjednika Biciklističkoga kluba Mostar Tonija Zorića, želja im je da, kao i prethodnih godina, pronesu praznični duh ulicama Grada Mostara pred nadolazeće blagdane i praznike.

"Presretni smo danas kada vidimo koliki broj biciklista je izašao na ulice, kako bi provozali bicikl i na jedan najbolji aktivni način unijeli blagdansko ozračje u svoj grad, te razveselili sve građane Grada Mostara. Toliko je danas pozitivne atmosvere u zraku, ovo je događaj koji čuva tradiciju, okupljaju se obitelji i promovira se cikloturizam koji je sve popularniji u svijetu. Danas imamo jako velik broj obitelji koji su došli da se slikaju i podruže sa Djed Božićnjacima na biciklima, dok su se mnogi od njih i odlučili da aktivno i sudjeluju u događaju vozeći bicikl gradom Mostarom. Nadalje, ovo je ujedno i odlična turistička promocija Grada Mostara i Hercegovine kroz jednu od najpopularnijih aktivnosti današnjice, jer poznato je da je cikloturizam jedna od najbrže rastućih grana turizma, a upravo mediji i društvene mreže su te koji će poslati jednu od najljepših razglednica Grada Mostara", izjavio je Toni Zorić, organizator događaja.

Foto: Bljesak.info / Održana biciklijada Djedova Božićnjaka

Dodaje kako službenih prijava za biciklijadu Djeda Božićnjaka nije bilo, osim objava na društvenim mrežama ali da je svake godine, broj sudionika sve veći.

"Svjedoci smo danas da je ovaj događaj dosegao jednu zavidnu razinu i imamo odlične temelje za daljnje širenje i planiranje dodatnih aktivnosti. Ovo je doista jedan prekrasan i pozitivan događaj kojeg Grad Mostar i njegovi građani definitivno trebaju i zaslužuju", dodao je Zorić.

Start vesele "ho-ho-ho" biciklijade započeo je ispred Zimskog grada "Wintervill" (herceg Stjepan Kosača - Rondo), a ), a uslijedila je ruta: Lenjinovom šetnicom (Ulica Nikole Šubića Zrinjskog) do Španjolskog trga, Ulicom Hrvatskih branitelja, Lučkim mostom, Ulicom maršala Tita do Razvitka, Ulicom braće Brkića i Mostarskog bataljona do kružnog toka i Ulicom Ante Stračevića prema hotelu Ero sve do vrha Avenije, te Ulicom kralja Tomislava do Spajalice i odatle Ulicom kralja Petra Krešimira 4 i ponovno do Zimskog grada Winterville, gdje je upriličeno druženje uz kuhano vino.

Foto: Bljesak.info / Održana biciklijada Djedova Božićnjaka

Organizatori se ovim putem još jednom zahvaljuju Gradu Mostaru i tvrtki Keš d.o.o. na podršci u realizaciji događaje, te MUP HNŽ/K na profesionalno odrađenom zadatku o sigurnosti svih sudionika.

Također, veliko hvala svim medijima koji su podržali događaj, promovirali i poslali u svijet jednu od najljepših razglednica Grada Mostara i Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close