Mostarski kipar

Materija-oblik-varijabla: Otvorena izložba kipara Borisa Orenčuka

U galeriji Rondo u srijedu 18. listopada je otvorena samostalna izložba skulptura magistra kiparstva Borisa Orenčuka pod nazivom Materija-oblik-varijabla.
Kultura / Flash | 18. 10. 2017. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boris Orenčuk, rođen je u Mostaru 13. 7. 1989. godine. Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića na Odsjeku za kiparstvo završio u Mostaru. Na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru završio Odsjek likovnih umjetnosti - smjer kiparstvo. Magistrirao ''master'' na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu također na Odsjeku kiparstvo.

Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH / ULUBIH, Udruženja likovnih umjetnika ''Format''/ ULUF i Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji / DHLU.

Dobitnik je nagrade Fondacije Slipičević iz domene likovnih umjetnosti u gradu Mostaru 2016. Sudjelovao je na kiparskoj koloniji i međunarodnom simpoziju skulpture Ostrožac, BIH 2014., međunarodnoj kiparskoj koloniji i simpoziju kiparstva Kornica, BIH 2016, te na regionalnom projektu City Lab u Sarajevu i Mostaru, koji je realiziran od strane Bauhaus Universität/MFA programa ''Umjetnost u javnom prostoru i nove umjetničke strategije'' (Weimar).

Radovi mu se nalaze u fundusima Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u Mostaru i Fondacije za scenske, likovne i muzičke umjetnosti BIH. Ovo mu je četvrta samostalna izložba skulptura, a do sada je imao dvadeset osam (28) skupnih izlagačkih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close