Suradnja

Kordić i Bevanda o sigurnosti: Cijeli Mostar pokriti video nadzorom

Do sada je realizirana jedna trećina ovog projekta, pa bi suradnja i uključivanje Grada Mostara u svakom slučaju dobro došla, kako bi ovaj proces bio do kraja završen kao i u većini drugih gradova i općina u HNŽ-u.
Vijesti / Flash | 29. 07. 2021. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Kordić i ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda održali su radni sastanak na temu intenziviranja suradnje po pitanju sigurnosti u Gradu Mostaru.

Razgovarajući o trenutnom stanju sigurnosti u Gradu, ali u Županiji zaključeno je kako je potrebna suradnja gradskih službi i službi Ministarstva unutarnjih poslova kao i PU Mostar jer je sigurnost građana prioritet.

Gradonačelnik Kordić istaknuo je spremnost Grada da osigura infrastrukturu koja je potrebna MUP- u i PU kako bi cijeli prostor Grada Mostara bio pokriven video nadzorom što bi značajno doprinosilo stanju sigurnosti.

Ministar Bevanda je naglasio da je MUP HNŽ samostalno sačinio detaljan projekt video nadzornog sustava za područje grada Mostara i sukladno proračunskim mogućnostima otpočeo njegovu realizaciju. Do sada je realizirana jedna trećina ovog projekta, pa bi suradnja i uključivanje Grada Mostara u svakom slučaju dobro došla, kako bi ovaj proces bio do kraja završen kao i u većini drugih gradova i općina u HNŽ.

''Suradnja i uključivanje Grada Mostara nema alternativu, jer sigurnost građana je naša zajednička briga i interes'', rečeno je na sastanku.

Gradonačelnik Kordić naglasio je važnost održavanja današnjeg sastanka.

''Pitanje sigurnosti naših sugrađana i ukupna sigurnost u Gradu Mostaru je za nas prioritetna tema i u skladu s tim ćemo postupati. Drago mi je da je Ministarstvo i PU opredijeljeno na suradnju sa istim ciljem, podizanja razine sigurnosti i procesuiranja svih slučaja ugrožavanja sigurnosti.''

Ministar Bevanda zahvalio je gradonačelniku Kordiću i naglasio ulogu MUP- a HNŽ- a.

''Ministarstvo aktivno surađuje sa gradovima i općinama u Županiji i drago nam je da imamo ovaj sastanak sa gradonačelnikom i spremnost Grada za suradnju na ovom važnom pitanju. Stručne službe MUP-a HNŽ i PU Mostar će odmah uspostaviti suradnju sa nadležnim gradskim službama u cilju iznalaženja što kvalitetnijih rješenja u oblasti sigurnosti prometa, suzbijanja kriminaliteta, održavanja javnog reda i mira, te drugim preventivnim aktivnostima. Zajedno ćemo razvijati infrastrukturu i zajedničku suradnju kako bismo sigurnosni aspekt zaokružili u jednom pozitivnom smjeru'', rekao je Bevanda.

Zaključeno je kako će MUP preuzeti sve radare na upravljanje i održavanje, a Grad Mostar će u okviru mogućnosti pomoći s nabavkom opreme i potrebne infrastrukture kako bi preventivno djelovali i spriječili bilo kakve incidente u prometnom i svakom drugom segmentu sigurnosti, navedeno je na službenoj web stranici Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close