Sastanak u ZZO HNŽ

HNŽ: ''Zajedno smo jači'' svojim radom poboljšava položaj osoba s invaliditetom

Trenutno Zavod planira aktivnosti za 2018. godinu te je ujedno i ovaj sastanak s Koalicijom ''Zajedno smo jači'' održan u pravo vrijeme.
Lifestyle / Flash | 17. 10. 2017. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ održan je sastanak predstavnika Zavoda i predstavnika Koalicije organizacija osoba s invaliditetom (OOSI) HNŽ ''Zajedno smo jači''.
Cilj sastanka bio je nastavak ranije uspostavljene dobre suradnje i razmjena informacija između Zavoda i Koalicije o aktivnostima koje Kolaicija provodi kroz kampanju ''Ponosni na sebe'', navedeno je u priopćenju.

Jasna Rebac, predstavnica Koalicije OOSI ''Zajedno smo jači'' je istaknula kako je ova godina protekla u odličnoj suradnji i komunikaciji s predstavnicima ZZO HNŽ i upravo ovaj sastanak bila je idealna prilika da se zaokruže rezultati proistekli iz te suradnje.

Podsjećanja radi, suradnja i razumijevanje Zavoda za potrebe osoba s invaliditetom rezultiralo je uvođenjem elektronskih potvrda za ortopedska pomagala. Kako je riječ o još uvijek testnoj fazi elektronskih potvrda za ortopedska pomagala osiguranici e-potvrde preuzimaju u područnim uredima Zavoda gdje dobivaju detaljne upute kod kojih ugovornih dobavljača iste mogu realizirati, navode iz Koalicije Zajedno smo jači.

Primjena elektronskih potvrda za ortopedska pomagala je trenutačno u testnoj fazi te se njeno okončanje, kako neslužbeno saznajemo očekuje od kraja 2017. godine. Nakon što istekne testna faza, na temelju elektronske potvrde osiguranik neće morati ići u područni ured Zavoda već odmah preuzeti pomagalo kod ugovornog dobavljača.

''ZZO HNŽ je najviše postigao i bio partner Koaliciji u odnosu na pet Koalicija iz cijele BiH jer druge Koalicije na nivou BiH nisu uspjele realizirati i provesti neophodne pomake za OSI, a u suradnji s Zavodima zdravstvenog osiguranja u kojima djeluju te Koalicije'', istaknula je Rebac.  

Marija Buhač, rukovoditeljica sektora za zdravstvo ZZO HNŽ se, ispred Zavoda, zahvalila predstavnicima Koalicije na dolasku i istaknula kako je Zavod uvijek otvoren za sve svoje osiguranike, a naročito za udruge osoba s invaliditetom. Trenutno Zavod planira aktivnosti za 2018. godinu te je ujedno i ovaj sastanak održan u pravo vrijeme.

Na sastanku, ispred Koalicije OOSI ''Zajedno smo jači'', nazočili su Jasna Rebac, Erna Topuz i Igor Ledić, a ispred ZZO HNŽ Marija Buhač rukovoditeljica Sektora za zdravstvo, dr. Vlatko Baković šef Slušbe za bolničku zdravstvenu zaštitu i Alenka Ban rukovoditeljica Ureda za odnose s javnošću ZZO – a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close