Enver Marić

U Mostaru izložba povodom stogodišnjeg jubileja Veleža

''Odlučio sam se za predstvljanje Envera Marića, jednog od najvećih imena koje je Velež imao u svojoj bogatoj povijesti, s obzirom da je trenutno u Mostaru i da će upravo on otvoriti izložbu'', kazao je autor izložbe.
Kultura / Flash | 16. 06. 2021. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom stogodišnjeg jubileja ''Velež 1922-2022'' u Mostaru će bit otvorena izložba dokumentarne građe pod nazivom ''Enver Marić-Veležova vedeta svjetske reputacije''.

Otvorenje je planirano za petak 18. lipanj 2021. u 10 sati u caffeu 'Globus' u Fejićevoj ulici.

Na izložbi će biti prezentirani plakati, fotografije, katalozi i ostali materijali dokumentarnog karaktera.

Autor Zlatko Serdarević je kazao, kako je ovo ''prva iz serijala izložbi koje će u sljedećem razdoblju priređivati povodom obilježavanja stogodišnjeg jubileja Veleža.''

''Namjeravam pred javnost iznijeti bogatu građu koju sam desetljećima sakupljao. Sasvim je prirodno da je trebalo početi sa prvim zapisnikom sačinjenim  na osnivačkoj skupštini i odobrenjem tadašnjih vlasti za djelovanje, međutim, odlučio sam se za predstvljanje Envera Marića, jednog od najvećih imena koje je Velež imao u svojoj bogatoj povijesti, s obzirom da je trenutno u Mostaru i da će upravo on otvoriti izložbu. Naredna postavka će slijediti kronološki redosljed događaja, počevši od 1922. godine'', izjavio je autor izložbe Zlatko Serdarević, dodavši da je prostor caffe Globusa idealno mjesto jer se nalazi na šetnici u Fejićevoj  ulici i time je pristupačan brojnim prolaznicima.

Izložba će bit otvorena 15 dana od jutranjih sati do kasno navečer.

Kopirati
Drag cursor here to close