Nije najbolji, ali...

HNŽ: Usvojen korona-zakon s jednim glasom protiv

Uoči sjednice Skupštine predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg naglasio je kako nije riječ o ''najboljem korona-zakonu'' u Federaciji, no kako je kvalitetan i sadržajan.
Gospodarstvo / Flash | 22. 05. 2020. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (Covid-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ-a usvojen je na sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije s jednim glasom protiv, saznaje Bljesak.info.

Podsjetimo, uoči sjednice Skupštine predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg naglasio je kako nije riječ o ''najboljem korona-zakonu'' u Federaciji, no kako je kvalitetan i sadržajan.

Foto: Bljesak.info / Skupština HNŽ-a

''Zakon u sebi ima čitav niz kvalitetnih i konkretnih rješenja, od subvencije minimalne neto plaće koja je u našim planovima predviđena u maksimalnom iznosu, no zakonski smo se morali ograditi jer u ovoj situaciji ne znamo točno i konkretno broj korisnika koji će aplicirati i imati pravo na subvenciju'', kazao je Herceg.

Naveo je kako su duplo povećali poticaje jer ''zakon mora biti i poticajni, mora biti oživljavanje gospodarstva, oslobađanja fiskalnih i parafiksalnih nameta''.

Foto: Bljesak.info / Skupština HNŽ-a

''I nije to populizam, može biti samo populizam u onom dijelu plaća koji se na odnosi na umanjenje plaća imenovanih, upravljačkih tijela i političkih stranaka. Zakon predviđa otvaranje nove kreditne linije, što nijedan korona zakon na razini Federacije nije predvidio. Kad ga korektno iščitate, vidite da je koretan i kvalitetan i stojim iza toga, nije najbolji, ali je dobar'', istaknuo je Herceg.

Skupština je donijela sljedeće zaključke:

1. Skupština HNŽ izražava zahvalnost svima koji su bili uključeni u borbu protiv pandemije koju je izazvao koronavirus.

2. Posebnu zahvalu za predanost i hrabrost upućujemo liječnicima i svom medicinskom osoblju u bolnicama i domovima zdravlja u Županiji, policiji i osoblju MUP-a HNŽ, osoblju Civilne zaštite, Crvenog križa i drugih humanitarnih organizacija.

3. Zahvaljujemo se medijima koji su osigurali pravodobne informacije, vozačima transporta, trgovcima i apotekarima koji su osigurali opskrbu hranom i lijekovima, te osoblju komunalnih i vodovodnih poduzeća.

4. Skupština se zahvaljuje svim stanovnicima Hercegovačko-neretvanske županije koji su strpljivošću i poštivanjem epidemioloških mjera dali svoj doprinos zaustavljanju pandemije.

Kopirati
Drag cursor here to close