''Kolona ispod''

Greška u Proračunu: Mostarske šume umalo dobile šest milijuna

Kako stoji u Proračunu Grada Mostara među kapitalnim projektima stoji stavka ''Nabava opreme za civilnu zaštitu iz prenesenih neutrošenih sredstava'' za što je predviđeno 6.810.917 maraka.
Gospodarstvo / Flash | 21. 03. 2018. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za pošumljavanje mostarskih šuma zbog tehničke greške u Proračunu Grada zamalo je izdvojeno  šest milijuna KM.

No, nakon što smo tragom ove pozamašne brojke za moguća pluća grada upitali nadležne o čemu se radi i kakvi nas projekti očekuju, doznali smo da se za šume ipak neće izdvojiti ništa.

Naime. u ovogodišnjem Proračunu Grada Mostara među kapitalnim projektima stoji stavka ''Nabava opreme za civilnu zaštitu iz prenesenih neutrošenih sredstava'' za što je predviđeno 6.810.917 maraka.

Budući da navedena stavka tih projekata spada pod 'Grantove iz sredstava Civilne zaštite' načelnik mostarskog Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo, Predrag Šupljeglav, za Bljesak.info je rekao da je riječ o tehničkoj grešci u Proračunu.

''Očito je došlo do tehničke greške. Ove cifre trebaju da stoje u koloni 'Nabava opreme za Civilnu zaštitu iz prenesenih neutrošenih sredstava'. Nisam ni ja primijetio. Morat ćemo to ispraviti'', rekao je.

Na pitanje hoće li izmjena tih stavki uticati na ostatak Proračuna Šupljeglav je rekao da se ''tehničke greške mogu ispraviti'' te ''to je samo jedna kolona ispod''.

Inače, mostarski okoliš bit će u vikendu pred nama bogatiji za oko 4.000 novih sadnica što bi svakakao trebalo obogatiti okoliš i pridonijeti ekološkoj slici grada na Neretvi. Bilo bi šteta da od navedene brojke neće bit izvojena ni marka jer bi to bila najbolja čestitka Grada za Svjetski dan šuma''.

Kopirati
Drag cursor here to close