Skupocjeni službeni auto

O mostarskoj limuzini nema priče: Gradonačelnica Sarajeva konačno prodaje Passata

Početna cijena "Passata" koji su koristili aktualna gradonačelnica, ali i bivši gradonačelnik Abdulah Skaka, iznosi 40.178,68 KM
Vijesti / Flash | 22. 07. 2021. u 09:20 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto više od mjesec otkako je Gradsko vijeće Sarajeva usvojilo Odluku o prodaji službenih automobila, među kojima je i "Passat" kojeg je gradonačelnica Benjamina Karić najavila prodati početkom svog mandata, Gradska uprava je u petak konačno objavila javni poziv.

Početna cijena "Passata" koji su koristili aktualna gradonačelnica, ali i bivši gradonačelnik Abdulah Skaka, iznosi 40.178,68 KM, prenosi Faktor.ba.

Foto: Faktor.ba / Limuzina na prodaji

Osim luksuznog "Passata", Grad Sarajevo na prodaju je stavio još tri starija automobila iz svog voznog parka s dosta nižom cijenom.

Početna cijena "Škode Octavie" stare 16 godine iznosit će 4.075 KM, dok će početna cijena za automobil iste marke star 14 godina biti 2.225 KM. Četvrti automobil, također "Škoda Octavia" koji je star 12 godina, koštat će 5.482 KM.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 26. srpanj do devet sati, dok će se javno otvaranje ponuda izvršiti isti dan u 11 sati, navodi se u priopćenju Gradske uprave.

Odmah nakon Karićeve objave da će prodati skupocjeni automobil, mediji i građani su pozvali novog mostarskog gradonačelnika Marija Kordića da učini isto. No za sada nema naznaka da će se skupocjena limuzina prodati.

Naime, mostarskog gradonačelnika  također je dočekao skupocjeni automobil, i to Audi A6 koji je krajem listopada 2020. nabavio Ljubo Bešlić za 125.000 KM.

Za Audi, u kojem se Ljubo pošteno nije ni provozao, Kordić je rekao kako nema neku ekstremnu želju voziti ga, ali da Grad mora imati neko službeno i uredno vozilo koje će sutra otići po nekog veleposlanika ili stranog gosta koji dolazi u Mostar.

''Trebamo imati pristojno auto'', kazao je za medije Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close