Prigodna svečanost

Geodetsko društvo Herceg-Bosne slavi 25 godina rada

Društvo je osnovano 19. travnja 1995. godine, a u proteklih 25 godina ostvarilo je rezultate koji se prigodom osnivanja nisu mogli ni zamisliti.
Lifestyle / Flash | 14. 09. 2021. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Geodetsko društvo Herceg-Bosne slavi 25 godina rada

Geodetsko društvo Herceg-Bosne  povodom 25 godina rada organizira prigodnu svečanost koja će se održati u  Hrvatskom domu „Herceg Stjepan Kosača“ u Mostaru 24. rujna 2021. godine s početkom u 11.00 sati.

Društvo je  osnovano 19. travnja 1995. godine, a u proteklih 25 godina ostvarilo je rezultate koji se prigodom osnivanja  nisu mogli ni zamisliti. Godišnje skupštine održavaju se redovito svake godine, od 2000. g. pa do danas, a glasilo  „Godišnjak“ izdaje se neprekidno od 2001. godine. Od početka djelovanja organizirano je 15 studijskih putovanja.

Kroz projekte stipendiranja Društvo je pomoglo studente geodezije i geoinformatike u iznosu većem od 150.000 KM. Organizirana su četiri Kongresa o katastru u BiH na kojima je sudjelovalo više od 1200 sudionika iz zemlje i inozemstva. Društvo je član FIG-a (Svjetske udruge geodeta) i pridruženi član CLGE-a (Europskog vijeća geodeta), a također surađuje sa srodnim organizacijama u zemlji i inozemstvu.

Sve aktivnosti i rezultati rada Društva su prezentirani riječju i slikom u Monografiji koja je tiskana povodom obljetnice. Ova Monografija bit će predstavljena u prvom dijelu svečanosti, a u nastavku  će biti dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Svečanost će pratiti i prigodan glazbeni program.

Prema najavama skupu će nazočiti predstavnici EUROGEOGRAPHICS-a (udruge europskih državnih institucija odgovornih za geodeziju i geoinformacije), CLGE-a (Europskog vijeća geodeta), geodetskih udruga iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te ugledni gosti iz znanstvenog, društvenog i političkog života. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close