SFF

'Sin' pred mostarskom publikom

Projekcije filmova s ovogodišnjeg 25. Sarajevo Film festivala počinju i u Mostaru. Filmovi se prikazuju u Kosači, a ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.
Kultura / Film TV | 14. 11. 2019. u 14:08 Bljesak.info
Film 'Sin'

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcije filmova s ovogodišnjeg 25. Sarajevo Film festivala počinju i u Mostaru.

Filmovi se prikazuju u HD Herceg Stjepan Kosača, a ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

Prvi na programu je film “Sin” Ines Tanović, (2019., 106 min.) kandidat je BiH za nominaciju za nagradu Oscar. Svjetsku premijeru je zabilježio na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, gdje je prikazan u službenoj selekciji. Film prati Armana i njegovu porodicu, govori o ljubavi, porodičnim odnosima, osjećaju pripadnosti, Sarajevu danas. Projekcija filma ''SIn'' će biti održana 14. studenog u 20 sati.

Projekcije se nastavljaju sutra i prekosutra u Kosači, u terminima u 18 i u 20 sati: u petak, 15.11. u 18 sati Medena zemlja” Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske – najbolji dokumentarni film; u 20 sati fascinantni “Diego Maradona” Asifa Kapadije – najbolji film programa “Summer Screen”.

U subotu, 16.11. u 18 sati “Moje nevjerovatno ljeto sa Tess” Stevena Wouterlooda – najbolji film Dječijeg programa, i “Lijepo doba” Nicolasa Bedosa, najbolji film programa Open Air po izboru publike 25. Sarajevo Film Festivala.

Filmovi se prikazuju u sklopu projekta “Sunčana strana Federacije BiH 2019”. Projekt sufinancira Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close