Kako to ide u nas...

Mostar: Netko sadi, netko siječe

''U našoj "Žućo CSI " istrazi doznali smo kako u GU grada Mostara postoje inspektori za ispunjavanje želja građana i organizacija'', navedeno je.
Gospodarstvo / Ekologija | 25. 10. 2020. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Nema više života

Tim volontera Let’s Do It ,u suradnji s Info centrom Europske unije u Bosni i Hercegovini organizirao je danas 13 akcija sadnje drveća širom Bosne i Hercegovine. Prepoznavši potrebu za kontinuiranim angažmanom lokalnih zajednica i međunarodnih partnera za očuvanjem i brizi o bh. šumama i okolišu, tijekom aktivnosti zasađeno je više od 9000 sadnica. 

Žućo Bosna i Hercegovina upozorava kako u međuvremenu, u Mostaru traje sječa drveća po školskim dvorištima, gradskim kvartovima, ''a sve pod "stručnim vodstvom" GU grada Mostara koji ispunjava bizarne zahtjeve građana (zaklanjanje svijetlosti, prljanje balkona lišćem, nemogućnost parkiranja pod prozorima...), ali i srednjih škola za sječom sasvim zdravih stabala koja su posađena prije puno godina''

''U našoj "Žućo CSI " istrazi doznali smo kako u GU grada Mostara postoje inspektori za ispunjavanje želja građana i organizacija, a dovoljan je zahtjev uz kratko objašnjenje "drvo prlja okoliš" i tomu slično, vrlo brzo će takav zahtjev biti pretočen u odluku za popilavanje drveta koje smeta! Ne pitajući struku, ovlaštenu osobu koja radi u GU grada Mostara, pila se sve više i više, a kao logičan slijed onoga o čemu pišemo je informacija kako je vrijednost popilanih cedrova ispred Srednje likovne škole na BB cca 60000 Km po jednom popilanom stablu. To naši inspektori ne znaju, a mogli bi znati kada bi konzultirali struku!?'', navedeno je u objavi na Facebooku.

Tužna komunalna priča nedjeljom Jučer je tim volontera "Let’s do it",u suradnji s Info centrom EU u BiH organizirao 13...

Objavljuje Žućo Bosna i HercegovinaNedjelja, 25. listopada 2020.

''U GV grada Mostara postoji i lista zaštićenih stabala koju je struka predala na usvajanje još 2009. godine, međutim usvajanje čeka novi saziv GV! U međuvremenu su zaštićeni himalajski cedrovi sa te liste popilani! Mogli bi još dugo i iscrpno pisati o ovoj temi, zaključujemo sa kontakt telefonom iz GU grada Mostara gdje možete u roku "odmah" dobiti ispunjenje svojih želja za pilanjem kakvog drveta sa liste zaštićenih kako bi vam bilo "čistije oko zgrade" ! "Struku" možete dobiti na 036 505 529 i neka vam oni pojasne ono što smo mi napisali u gornjem dijelu ove tužne ekološke priče koja ima sve elemente potrebne za kaznenu odgovornost, naravno, u nekom uređenom društvu. Kod nas je to samo potpis na rješenje i drvo "ode"...'', poručili su ogorčeno iz Žuće Bosna i Hercegovina. 

Kopirati
Drag cursor here to close