Zbog teškog KD

Uhićen vozač BMW-a u kojem su poginule tri djevojke

Almir je danas uhićen zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 07. 2018. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetogodišnji Almir Ejubović, vozač "BMW-a X5" u kojem su poginule tri mlade djevojke iz Hadžića uhićen je danas zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

''Osumnjičeni je trenutno na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predan u nadležnost Tužiteljstvu KS'', kazali su u MUP-u KS.

Strašna nesreća koja je odnijela tri mlada života dogodila se u prošli petak kasno popodne na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u mjestu Butile, kada je automobil "BMW X5", kojim je upravljao Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub pored ceste, podsjeća Faktor.

Usljed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa Neradin (16) i Ajla Ibrica (18), dok je Lejla Oruč (17) oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru.

Njena sestra Ajla Oruč (17) zadobila je teške i po život opasne ozljede, zbog kojih je zadržana na liječenju na klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Njeno zdravstveno stanje i dalje je izuzetno teško i pod stalnim je liječničkim nadzorom.

Teške ozljede zadobio je i vozač "BMW"-a, koji je zadobio prelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti, te se sve od nesreće nalazio u Opštoj bolnici "Prim. dr. Abudulah Nakaš" na liječenju.

Nakon što je danas pušten iz bolnice odmah je uhićen.

Kopirati
Drag cursor here to close