Lov

Akcije po Mostaru: Uhićene tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uhitili su u Mostaru i jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenje novca.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 06. 2020. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija  / SIPA

Uhićene su dvije osobe u Mostaru zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo krijumčarenje ljudi.

Policijski službenici pretražili su putničko motorno vozilo u kojem je otkriveno 19 krijumčarenih osoba za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Iraka, Irana i Sirije.

Sukladno članku 66. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prijevoza migranata.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su u suradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uhitili su u Mostaru i jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenje novca.

Po nalogu Suda BiH u Mostaru je pretražen stambeni objekt koji koristi osumnjičena osoba, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osoba lišena slobode privedena je u prostorije SIPA-e, gdje će biti kriminalistički obrađena, priopćeno je iz SIPA-e. 

Kopirati
Drag cursor here to close