Završen očevid

Normalizirano prometovanje nakon nesreće u Grabovici

Vijesti / Crna Kronika | 20. 05. 2019. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon završenog očevida, normalizirano je prometovanje  u mjestu Grabovica na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar.

Podsjetimo, jedna osoba smrtno je stradala u prometnoj nesreći u blizini mosta Begića i Begovića.

''U nesreći je sudjelovalo putničko vozilo Hyundai i autobus. Na mjesto nesreće upućena su vozila Hitne pomoći, ali i vatrogasna vozila i nekoliko patrola policije'', rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.

Kako se moglo vidjeti na amaterskom snimku iz vozila koje se kretalo iza osobnog automobila, smrtno stradali vozač je jednim dijelom svoga putovanja krivudao cestom.

Inače, zbog učestalih lokalnih padavina kolovoz je na pojedinim dionicama mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez . Frekvencija vozila pojačana je na svim putnim pravcima, a posebno u gradskim centrima.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U tijeku su sanacijski radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova prometuje usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi obvezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog preijlaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close