Granična policija

Željela ući u Hrvatsku: Uhićena po potrazi mostarskog suda

Kontrolirana je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Prisika.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2020. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Kamensko u četvrtak su lišili slobode N.B. (1972.), državljanku Bosne i Hercegovine, priopćeno je u četvrtak iz Granične policije BiH.

Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Mostaru zbog kaznenog djela 'teška krađa'. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Prisika. Tijekom dana, navode, bit će predana nadležnom organu.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, istog dana, lišen je slobode S.M. (1975.) jer ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Doboj.   

Dan ranije, 8. srpnja, na Međunarodnom aerodromu Tuzla pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode D.K. (1983.), državljanina Nizozemske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Hag raspisao potjernicu zbog kaznenog djela 'proizvodnja i krivotvorenje novčanica u cilju stavljanja u promet'. Kontroliran je na izlasku iz BiH na letu za Keln i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Zvornik, u srijedu su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šepak lišili su slobode E.Š. (1981.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuju Općinski sud u Tuzli zbog kazenenog djela 'narušavanje nepovredivosti doma', te Općinski sud u Gradačcu i Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog kaznenih djela 'teška krađa'. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close