Gori

HNŽ: 23 požara u 24 sata

Na području Mostara u Gnojnicama je gorio otpad, u Vrapčićima i Bijelom Polju trava, u Salakovcu trava i nisko rastinje.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 08. 2021. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U protekla 24 stana na području Hercegovačko-neretvanske županije zabilježena su 23 požara, stoji u izvještaju Civilne zaštite ove županije.

Na području Mostara u Gnojnicama je gorio otpad, u Vrapčićima i Bijelom Polju trava, u Salakovcu trava i nisko rastinje. Na Studencu, Čulama i Bijelom Polju je gorjela gorila trava i nisko rastinje.

Na području Čapljine u Čeljevu je gorio biljna otpad, u Klepcima smeće i trava, u Bjelavama veća površina šume i niskog raslinja,te je u ovom požaru izgorjelo više drvenih stupova od elektro distribucije, voćnjaci i baraka.

U Čitluku su intervencije zabilježene u Potpolju, Gornjoj Blatnici i u Vršinama-Čerin gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

U Konjicu je na lokalitetu Živanja u dva navrata gorjela borova šuma oko željezničke pruge, te je kod sela Slavkovići je gorjela šuma i trava. U Orahovici je gorjela kuća, a kao uzrok požara navodi se električne instalacije.

Na području Stoca je gorjela trava i nisko rastinje na lokalitetu Kozice-Hodovo. U 20 sati je ugašen požar na lokaciji Bačnik-Kapetanuša, gdje je izgorilo oko 20 hektara trave niskog i visokog rastinja.

Na području Jablanice u Šabančićima je gorjela šuma, u naselju Kosne Luke trava i nisko rastinje a u Donjoj Jablanici nisko rastinje.

U Prozor-Rami je zabilježena jedna intervencija, na Gornjim Blacama, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close