Adriatic canyoning

BiH, Crna Gora i Hrvatska zajedno do atraktivnije turističke ponude

Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 09. 2017. u 15:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji vodećeg partnera Grada Širokog Brijega u hotelu ''Park'' održan je ''kick off'' sastanak svih partnera u projektu ''Adriatic canyoning''.

Na sastanku je uspostavljeno upravljačko tijelo projekta („Steering Commitee“) čija je uloga da pruža podršku, smjernice i nadzor napredovanja.

Predstavljen je i usvojen akcijski plan implementacije, kao i komunikacijski plan. Svi partneri su prezentirali provedene aktivnosti u prethodnom razdoblju.

Partneri su usuglasili način upravljanja projektom i rokove za izvještavanje o napretku projekta.

Projektom Adriatic Canyoning se želi potaknuti razvoj turizma u jadranskom zaleđu, te su u tu svrhu odabrane specifične lokacije (Peć mlini i Borak u BiH, Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori) – mjesta bogata kulturnom i povijesnom baštinom,koja trenutno nisu dio postojeće turističke ponude, a koje će poslužiti kao model za razvoj aktivnog turizma u jadranskom zaleđu. Cilj projekta je ove lokacije integrirati u postojeću turističku ponudu s novim i atraktivnim turističkim sadržajem, namijenjenim turistima i posjetiteljima koji žele aktivniji i adrenalinski odmor.

Leader na projektu je Grad Široki Brijeg, a ostali partneri su: Općina Grude, Grad Drniš, Grad Obrovac, ''Zadra nova'' – Razvojna agencija Zadarske županije i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog – Herceg-Novi.

Kopirati
Drag cursor here to close