Blagaj

Radovi i na prometnici na ulazu u Blagaj, stanovnici ogorčeni; Turistička sezona upitna

Vijesti / Politika | 19. 06. 2012. u 15:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana pred samim ulazom u južno prigradsko naselje Blagaj započeli su građevinski radovi na rekonstrukciji prometnice. Mnogi vozači i ostali građani ovih dana svjedoci su kako su se intenzivno počeli izvoditi radovi na više prometnica. Odavno su započeti radovi na obnovi dijela kolnika u naselju Carina, započeli su radovi u Dubrovačkoj ulici, te su isti najavljeni u Ulici Bleiburških žrtava.

Također, radovi su otpočeli i u Zagrebačkoj ulici (ispred konzulata RH - bivša Kalemova), a radovi se mogu očekivati i u ulici kraljice Katarine (od Rondoa prema I. osnovnoj), te na vrhu Avenije, odnosno ulice kralja Tomislava.

Od nekoliko stanovnika Blagaja koji su posjetitelji portala Bljesak.info dobili smo informaciju kako se i na ovom dijelu izvode radovi. Obilaskom gradilišta, odnosno mjesta radova pred ulazom u Blagaj uvjerili smo se kako se u dužini od oko 100 metara izvode radovi na postavljanju rubnika (s desne strane iz smjera Mostara prema Blagaju), s one strane gdje nema kuća.

Kada idete dalje prema Blagaju dolazite do kraja asfaltiranog dijela ceste, a onda predstoji oko 400 metara tzv. makadamskog puta, odnosno dijela gdje se izvode radovi. Spomenut ćemo kako je postavljena signalizacija o radovima na putu dotrajala, te se u noćnim satima jedva primjeti.

Mnogi stanovnici dijela gdje se izvode radovi na sanaciji ceste požalili su se zbog velike količine prašine, nemogućnosti prilaska kućama i drugim problemima. Kako se moglo vidjeti na ploči Grad Mostar je investitor radova, dok iste izvodi poduzeće HP Investing. Rok za izvođenje radova je 90 dana, što znači čitavu turističku sezonu.

Stanovnici Blagaja već drugi put u kratkom roku negoduju jer se na ovaj način odbijaju turisti podsjetivši kako je nedavno prilikom posjeta UNESCO delegacije, te predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića zbog tzv. sigurnosnih mjera vraćeno 30-40 autobusa sa turistima, te su štandovi gdje se vrši prodaja suvenira bili zatvoreni gotovo cijeli dan iz istog razloga.

Započeti radovi samo su povećali revolt stanovnika Blagaja koji zbog upropaštavanja sezone i nadolazećih izbora najviše trpe upravo oni, dok se krpljenjem ulica i rekonstrukcijom istih mažu oči glasačima, odnosno običnim građanima. Pokušali smo doći i do službenih i detaljnijih informacija oko ovih radova iz Grada Mostara, međutim do zaključenja ovog teksta povratnu informaciju nismo dobili.

Kopirati
Drag cursor here to close