Spona

Predstavljen portal mostarskog gospodarstva

Vijesti / Politika | 03. 02. 2015. u 10:48 R.I.
Kopirati

U mostarskoj Gradskoj vijećnici danas je predstavljen portal gospodarstvoprivreda.mostar.ba koji na jednom mjestu donosi podatke o mostarskim poduzećima i gospodarstvu najvećeg grada u Hercegovini.

Ovaj portal izrađen je u sklopu projekta "ASSI", koji provode talijanska razvojna agencija "Sangro Aventino" i Grad Mostar.

Po riječima direktora spomenute agencije Raffaelea Trivilina, ovaj portal je spona između Grada Mostara, njegovih institucija i proizvodnog tkiva, odnosno proizvodnih tvrtki koje rade na području Mostara.

''Cilja nam je bio napraviti jednu veliku izložbenu vitrinu svih tvrtki iz Mostara i predstaviti ih cijeloj Europi i svijetu. Na portalu tvrtke iz cijeloga svijeta mogu razmjenjivati poslovne informacije i pronaći potencijalne klijente za razvoj svog biznisa'', dodao je Trivilino.

Do sada je na portalu predstavljeno oko stotinu poduzeća, sa svim informacijama o njihovim aktivnostima i poslovanju. Tim poduzećima ostavljena je i mogućnost ažuriranja podataka u vidu objavljivanja novosti i najava događanja.

Također, sve tvrtke koje nisu uvrštene na portal imaju mogućnost prijaviti se elektronskim putem i predstaviti se na portalu. Trivilino je istaknuo da pored informativnog aspekta, portal posjeduje i administrativni dio.

''Gospodarstvenici na portalu mogu pronaći sve potrebne dokumente za pokretanje posla u Mostaru. Tako strani ulagači i domaći gospodarstvenici mogu s portala skinuti potrebne formulare, ispuniti ih i poslati gradskim institucijama'', kazao je Trivilino.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je u ekonomiji vrijeme novac, te da će ovaj projekt pomoći bržem razvoju gospodarstva u Mostaru. Dodao je kako vjeruje da će se portal pokazati uspješnim, te da će se u bližoj budućnosti proširiti na cijelu Hercegovinu.

Vrijednost projekta "ASSI" je 60.000 eura, a ta sredstva osiguralo je talijansko ministarstvo gospodarstva.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.