Završni asfaltni radovi

Uskoro će se spojiti prometnica s mostom Avenija - Sutina

Gospodarstvo / Novac | 13. 09. 2017. u 13:49 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Uskoro će se spojiti prostupna prometnica s mostom Avenija-Sutina", rekao je kratko za Bljesak.info direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo.

Kaže kako se uskoro očekuju završni asfaltni radovi na prometnici iz pravca Sjevernog logora.

''Postoji regulacijski plan Sjeverni logor koji je definirao kompletnu zonu s vrha Avenije do izlaska na M-17 prometnicu. Uskoro se kreće u izgradnju kružnog toka, koji je također definiran regulacijskim planom'', rekao je Bubalo dodajući kako se ovih dana radi na detalju iznalaženja rješenja za reguliranje spoja gradskog prometnog dijela s M-17 kod benzinske crpke Ina.

Početkom tjedna BIHAMK je objavio kako je zbog radova na izgradnji lokalnog puta Avenija-most Sutina-ulica Maršala Tita, izmijenjen režim prometa na potezu raskrsnice R-5 (kružni tok) na spajanju lokalne ceste Avenija-most Sutina i ulice Maršala Tita, Sjeverni ulaz u grad.

 

Podsjetimo, prema prije objavljenim informacijama, radi se na pristupnoj cesti iz pravca Sutine i pješačke pasarele u Zaliku. Vrijednost projekta dovršetka pješačke pasarele iznosi 560 tisuća KM, a pristupne ceste 785 tisuća KM. Radove izvodi tvrtka HP Investing Mostar.

Naime, prema ranijim izjavama iz Gradske uprave, planirane četiri trake prometnice do konca godine neće biti urađene, nego će u promet umjesto četiri, biti puštene dvije trake za oba pravca, kako bi se rasteretio promet u gradu, dok će se usporedo raditi na izgradnji druge dvije.



Kopirati
Drag cursor here to close