Slučaj Akrokor

Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma

Gospodarstvo / Novac | 13. 09. 2017. u 13:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas održan zajednički sastanak ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirka Šarovića, nadležnih državnih i entitetskih institucija, povjerenika Vlade Republike Hrvatske za "Agrokor" Ante Ramljaka, Agrokorovih tvrtki u BiH i predstavnika "Agrokora".

Kako je istaknuo ministar Šarović, ovo je četvrti put da imaju sastanak s povjerenikom Ramljakom na temu Agrokora i Agrokorovih tvrtki u BiH.

Posljednji susret bio je krajem srpnja kada su planirali sastati se polovicom rujna kako bi napravili presjek stanja i vidjeli koliko su napredovali, javlja N1.

"Željeli smo postaviti određena pitanja danas i dobili smo odgovore u detaljima. Utvrdili smo da je stanje danas najbolje od našeg prvog susreta. Postoje i određene stvari koje nisu najsjajnije, ali postoje vidni napretci koji nam daju uvjerenje da stanje u Agrokoru možemo nazvati stabilnim", rekao je Šarović.

Istaknuo je kako su u fokusu zanimanja sastanka bili radnici, zatim dobavljači, kao i pitanja dokapitalizacije od strane Leda i Sarajevskog kiseljaka te da su željeli vidjeti gdje će biti Agrokorove tvrtke u narednih nekoliko mjeseci.

"Što se tiče radne snage, svi smo uvjerenja da je vrijeme velikih otpuštanja radnika završeno i da su svi radnici Velproa na jedan od mogućih načina zbrinuti. Jedni su prešli u Konzum, drugi su dobili otpremnine, ali naša očekivanja su da velikih otpuštanja neće biti i da će se fluktacija radne snage svesti i na prirodni odliv i na pojedinačna otpuštanja", naglasio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Kada je u pitanju Sarajevski kiseljak i Ledo, Šarović je kazao kako su željeli dobiti informaciju hoće li dokapitalizacija staviti u nepovoljan položaj bh. brendove, ali da ovom dokapitaliazijom Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma.

"Dobili smo uvjerenja da neće utjecati na buduće poslovanje ove dvije važne tvrtke", rekao je ministar Šarović.

Istaknuo je i kako su od Mercatora dobili uvjerenja da rebrendiranje i preuzimanje 83 prodajna objekta ide svojim tijekom i da je već 25 objekata preuzeto, a da će se čitav aranžman završiti krajem rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close