20 milijuna KM

Vlada FBiH poljoprivrednicima obećala isplatu zaostalih poticaja iz 2012.

Gospodarstvo / Flash | 07. 01. 2013. u 13:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović najavio je da će pristigle aplikacije za poticaje primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji biti obrađene do sutra, nakon čega će se pristupiti isplati sredstava koje poljoprivrednicima duguju iz 2012. godine, saznaje Agencija Fena u Vladi FBiH.

Ovo je dogovoreno na sastanku koji je održan danas u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu, na kojem je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, s ministrom Ivankovićem Lijanovićem i ministrom financija Antom Krajinom, primio predstavnike poljoprivrednih proizvođača s područja FBiH.

Dugovanja po ovom osnovu iznose između 12 i 20 milijuna KM i bit će isplaćivana kao prioritet u skladu s punjenjem federalnog proračuna.

Vlada očekuje da bi do kraja siječnja poljoprivrednicima trebalo biti isplaćeno 12 milijuna KM za ove namjene, a ukoliko se ispostavi da je potrebno više, razlika će biti isplaćena iz sredstava namijenjenim za poljoprivredne poticaje povratnicima u RS za 2013., što će naknadno biti nadoknađeno kako povratnici u tom slučaju ne bi bili oštećeni.

Kopirati
Drag cursor here to close